{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir

Evin en sık kirlenen ve en temiz olması gereken yeri elbette mutfaktır. Leziz yemeklerin piştiği ocaktan, doğrudan cildimizle temas eden her eşyanın konduğu tezgahlara her nokta mümkün olduğunca temiz tutulmalıdır. Üstelik gıda artıklarının ürettiği bakteriler, insan sağlığını doğrudan olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle başta mutfak dolapları olmak üzere tüm mutfağın temizliği için bazı ipuçlarını bilmek gerekebilir.


• Tüm evi temizlemek için kullandığınız temizlik suyunuzu, mutfak dolaplarını silerken kullanmamalısınız. Toz biriken bez, dolap kaplamaları üzerinde tüy bırakabilir ve bu görüntü hoşunuza gitmeyecektir.

• Mutfak dolabı temizliği için ayrı bir bez ve su hazırlamanız en sağlıklı yöntemdir. Hazırladığınız suyun içerisine bir miktar sirke damlatmak ise kirlerin yüzeye tutunmasını bir süreliğine engelleyecektir.

• Mutfak dolap içi düzeni, belirli aralıklarla tüm gereçleri çıkarmaya müsait olacak şekilde düşünülmelidir. Raf içerisine lekelenmeyi önleyecek örtüler sermek, temizlik esnasında işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır.

• En iyi yağ çözücü, sıcak sudur. Fakat mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusuna sıcak su ile yanıtını vermek, yanlış olacaktır. Çünkü sıcak su, ahşap üzerinde olumsuz bir etki bırakır. Sık sık sıcak su ile silinen mutfak dolaplarında şişme ve çürüme daha erken görülmektedir. Bu nedenle aylık temizliğinizde sıcak su ve sirke yardımı ile dolaplarınızı temizlemek, en sağlıklı yöntemlerden birisidir.


Mutfak dolabı temizliği nasıl yapılır sorusunun yanıtını ise adım adım şu şekilde sıralamak mümkündür:


1. Genişçe bir leğenin içerisine ılık suyu koyun.

2. Tercihen mikrofiber bezinizi ıslatın.

3. Su içerisine yağ çözücü, sirke ve yüzey temizleyici ekleyin.

4. Mutfak dolaplarınızı raflardan başlayarak silin.

5. En son kapakların dış kısmını silin ve kurulayın.

Mutfak dolapları neyle silinirse parlar?

Mutfak dolapları neyle silinir ise parlar sorusunun yanıtı, iki şekilde verilebilmektedir. İlki, pek çok soruna çare olan sirkedir. Sirkenin asidik yapısı, yağ çözme konusunda oldukça başarılıdır. Üstelik koruyucu bir tabaka sayesinde leke oluşumunu da kısa bir süreliğine engelleyecektir. Bir diğer yanıt ise temizlik suyunuzun içerisine bir miktar cam silme solüsyonu eklemektir. Cam pürüzsüzlüğü kazandıracak olan bu yöntem, sirkenin kokusunu dayanılmaz bulanlar için harika bir alternatiftir. Bu iki çözüm, aynı zamanda yağlı mutfak dolapları neyle silinir sorusunu soranlar için de yanıt niteliğindedir. Hem sirke hem de cam silme sıvıları, kireç ve yağ lekeleri üzerinde yüksek etkinlik göstermektedir. Hafif bir ovalama ile mutfak dolaplarınız üzerindeki yağlardan kurtulabilir ve oldukça parlak bir görünüme kavuşmalarını sağlayabilirsiniz.


Beyaz mutfak dolapları nasıl silinir?


Beyaz hem kiri en çok gösterdiği bilinen hem de sık sık kirlenen mutfaklarda en sık tercih edilen renkler arasındadır. Yağ, kireç ve yemek artıkları sıçrayarak mutfak dolaplarını lekeler. Dışarıdan bakıldığında oldukça kirli bir izlenim yaratan beyaz dolap üzerindeki lekelere çözümü ise sıcak su, sirke, bulaşık deterjanı ve kurulama bezi sunmaktadır.

• Beyaz renkli mutfak dolaplarınızdaki yağ lekelerini çıkartmak için leğene sıcak su hazırlayın.

• Su içerisine bir miktar bulaşık deterjanı ve yarım çay bardağı sirke ekleyin.

• Sünger yardımı ile dolap kapaklarınızın üzerinde bulaşık deterjanını köpürtün.

• Kuru bir bez yardımı ile köpükleri silin ve mutfak dolaplarınızı kurulayın.

Mutfak Dolabının İçine Ne Serilir?

Mutfak dolap düzeni, temizliğin süresini ve etkisini doğrudan belirlemektedir. Eğer doğru bir düzen oturtulmamışsa, yalnızca mutfak dolabı temizliği bile saatlerce sürebilmektedir. Bu noktada dolap içi örtüler, dolap düzeninin ayrılmaz bir parçasıdır. Peki

mutfak dolabının içine ne serilir veya başka bir deyişle mutfak dolabına uygun örtüler nelerdir?


Mutfak dolabı temizliğinin hızlı ve basit olmasını sağlayan, raf içi örtülerin tozu ve kiri tutmasıdır. Örtüler çıkarılarak yıkanabilmekte ve dolabın raflarında temizlenmesi gereken çok büyük kirlerin tutunmasını engellemektedir. Bu nedenle raf örtüsü hem tozu çekecek kalınlıkta ve genişlikte hem de hem de kaymaz yapıda olmalıdır. Madame Coco’dan temin edebileceğiniz Gına Raf Örtüsü, dokusu ile raf içerisine tutunabilen, tabaklarınızın ve bardaklarınızın kaymasını önleyen yapıdadır. Mutfak dolabı temizliği yapmanızı kolaylaştıracak bu pratik mutfak gerecini, Madame Coco’dan uygun fiyat avantajı ile satın alabilirsiniz.


Mutfak Dolabı Düzeni Nasıl Olmalı?


Mutfak dolap düzeni hem temizliğin kolaylaştırılması hem de yemek yaparken sarf ettiğiniz enerjinin minimumda kalabilmesi için oldukça önemlidir. Aradığınızı kolayca bulabilmek, ufak bir şey alırken her şeyin devrilmesinin önüne geçmek ve elbette tertipli bir dolap için Dacre Geniş Mutfak Düzenleyici ile Dacre Dar Mutfak Düzenleyici ürünlerini Madame Coco’dan satın alabilirsiniz.

Dacre Dar Mutfak Düzenleyici’yi lavabo altı dolabında, temizlik malzemelerinizi veya yağ şişelerinizi toparlamak için kullanabilirsiniz. Ayrıca buzdolabınızda da meyve suyu şişelerini depolamak için harika bir seçenek olacak karşınıza çıkacaktır. Dacre Geniş Mutfak Düzenleyici’yi ise buzdolabınızda meyvelerinizi yerleştirmek için veya mutfak dolabınızda minik kaselerinizi bir arada tutmak için tercih edebilirsiniz. Her iki düzenleyici de size düzenli bir mutfak sunacaktır. Peki tüm bu bilgiler ışığında mutfak dolap düzeni nasıl olmalı, kısaca bir göz atalım.


• Mutfak dolaplarına yerleşim, kullanım sıklığına uygun yapılmalıdır. En sık kullanılan bardaklar, lavabonun hemen üzerindeki dolaba ve ilk rafa yerleştirilmelidir. Üst rafına ise kahve fincanları ve çay bardakları konabilir.

• En sık kullanılan tabaklarınız, bardak dolabınızın hemen yanında yer alan kısımda bulunmalıdır. İlk rafta günlük kullanım için seçtiğiniz yemek takımlarınız, üstündeki rafta ise kahvaltı takımları veya kaseleriniz yer alabilir.

• Mutfak dolaplarınızın erişemediğiniz raflarında, yedek tabak ve bardaklarınızı toplayabilirsiniz. Misafirleriniz için yeterli sayıda bardak ve tabak bulunmadığında, kolilerden çıkarmak yerine üst raflardan almak çok daha kolay olacaktır.

• Tencere ve tavalarınızı, raf düzenleyiciler sayesinde birbirinden ayırabilir ve karmaşayı daha başlamadan engelleyebilirsiniz.

• Tencere kapaklarınızı çekmecede saklayabilir, mutfak dolabınızın kapağına bir aparat yardımı ile asabilir veya çekmece içi düzenleyici aparatlar ile düzenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?