{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Dar Balkon Dekorasyon Fikirleri

Dar Balkon Dekorasyon Fikirleri

Dar Balkon Dekorasyon Fikirleri


Balkonlar, evlerin sokağa açılan kapısıdır. Apartman ve rezidans çağında, sıkışmışlığın verdiği boğucu hissiyattan kurtulmak için rahat bir nefes almaya olanak tanımaktadır. Balkon dekorasyonu, tam da bu nedenle evde vakit geçirmeyi sevenler için olmazsa olmaz düzenlemeler arasında yer almaktadır. Geniş balkonlarda yapılabilecek oturma grubu yerleştirme gibi dekorasyonlar çok yaygın olsa da küçük balkon dekorasyonu konusunda yaratıcı fikirlere rastlamak oldukça zordur. Küçük balkon dekorasyon fikirleri, Madame Coco’da sizlerle.


• Dar balkon dekorasyonu için ilk adım, konsept belirlemedir. Doğal bir ortam yaratabilir, bahçe havası verebilir veya evinize ek bir oda gibi kullanacağınız balkonunuzu buna uygun düzenleyebilirsiniz.


• Tercihiniz doğal balkon düzenlemeleri olacaksa, ilk edinmeniz gereken çim şeklinde bir zemin kaplamasıdır. Böylelikle her balkon sefanızda sizi, çimlerin üzerinde oturuyormuş hissiyatı karşılayacaktır. Seçiminiz ek bir oda yönünde ise zemin kaplamanızı desenli fayanslardan seçebilirsiniz.


• Büyük balkon düzenleme konusunda oturma grupları, sandalye ve masalar yardımcı olabilse de küçük balkon dekoru konusunda kullanılabilecek materyal sayısı kısıtlıdır. Bu konuda en büyük destekçiniz açılıp kapanabilen masa ve sandalyeler olacaktır. Tercihe bağlı olarak birbiri içine geçebilen ürünleri de balkonunuza yerleştirebilirsiniz.


• Balkon dekorasyonları ile ilgili en sevilen uygulamalardan biri ise duvar düzenlemeleridir. Balkon duvar dekorasyonu, seçtiğiniz konsepte uygun olarak çerçevelerle veya sarmaşıklarla yapılabilmektedir. Oda şeklinde düzenliyorsanız camla kapatılmış çerçeveler içerisinde sevdiğiniz resimleri yerleştirebilir, doğal bir alan istiyorsanız balkon duvarınıza monte ettiğiniz ahşap çıtalara güzel sarmaşıklar sardırabilirsiniz.


Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?


Küçük balkon dekorasyonu, size yeni bir alan açabilecek şekilde yapılmalıdır.


• Zeminde açık renkler tercih edilerek alanı genişletebilirsiniz.

• Balkon duvar dekorasyonu için küçük boyutlu ürünler seçebilirsiniz.

• Oturma grubu yerine yer minderleri yerleştirerek, oturabilecek kişi sayısını arttırabilirsiniz.

• Çok fazla eşyaya yer vermeksizin düzenleme yaparak kullanım alanınızı daha geniş tutabilirsiniz.


Balkon Dekorasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?


Dar balkon dekorasyonu, dikkatle yapılmalıdır. Alanın küçük olması sebebi ile seçilecek ürünlerden duvar rengine pek çok unsur balkonun kullanımını doğrudan etkilemektedir.


• Amaç hem yeni bir alan yaratmak hem de bu alanı olabildiğince geniş göstermek olmalıdır.

• Zemin düzenlemelerinde çok renkli fayanslar değil, mümkünse desensiz düz modeller tercih edilmelidir.

• Açık balkon dekorasyonu için duvar düzenlemelerinde toz alması kolay ürünler seçilmelidir. Kapalı balkon dekorasyonu ise geniş çiçek enstalasyonlarına müsaittir.

• Yalnızca oturma değil aynı zamanda misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz şekilde balkon dekorasyonu yaparak kendinize de alternatif oluşturabilirsiniz. Minik sehpalar, katlanabilir ürünler bu konudaki en büyük yardımcılarınız olacaktır.

Kapalı Balkon Dekorasyonu için Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

Kapalı balkonlar, evin en çok özenilen alanları arasında yer almaktadır. Ayrı bir oda gibi düşünülen bu alanlarda yapılan balkon dekorasyonları için tercih edilen ürünler; halı veya kilimlerçerçevelersepetlersehpalarmumluklar ve büyük saksılı çiçeklerdir.

• Beau Saçaklı Dokuma Kilim, Antonın Saçaklı Dokuma Kilim, Joell Saçaklı Dokuma Kilim ve Charlot Saçaklı Dokuma Kilim hem balkonunuza muhteşem bir hava katabilecek hem de yıkanabilir olmaları sebebi ile temizlik konusunda kolaylık sağlayacak zemin örtüleridir.

• Pigna Çerçeve, Esmeraude Çerçeve veya Debriana Çerçeve’yi kapalı balkon dekorasyonu için seçebilir, içlerine yerleştireceğiniz doğa fotoğrafları ile farklılık yaratabilirsiniz.

• Adelphine Büyük Hasır Sepet, Dorise Büyük Hasır Sepet veya Aglaee Büyük Hasır Sepet içerisine büyük saksılı çiçeklerinizi yerleştirerek, doğal bir atmosfer yakalayabilirsiniz.


Dekoratif Balkon Düzenlemeleri


Balkon dekorasyonu fikirleri içerisinde en çok sevilenler, genellikle kıyıda köşede kalmış detay düzenlemelerdir.

• Balkon demirinize veya duvarınıza yerleştireceğiniz led ışıklar, alanı hoş bir ambiyansa kavuşturacaktır.

• Doğal balkon dekorasyonunuza ek olarak balkon duvar dekorasyonunuzda çerçeve içerisinde kurutulmuş çiçeklere yer vermeniz, konseptinizi destekleyecektir.

• Kapalı balkonunuza bir kilimin yanı sıra yumuşak terlikler bırakabilirsiniz. Renkleri balkon dekorasyonu ile uyumlu olduğunda oldukça şık görüneceklerdir.


Dar Balkon İçin Şık Ürünler


• Balkon dekorasyonu fikirleri dendiğinde akla ilk gelen ürünler çiçeklerdir. Dar balkonunuz için, balkon demirine yerleştirebileceğiniz aparatlar satın alarak saksılarınızı yerleştirebilirsiniz. Camile Saksı, Darcia Saksı ve Emilo Saksı, küçük balkon dekorasyonu için kullanabileceğiniz Madame Coco ürünleri arasındadır.

• Çiçeklerinizi yalnızca asarak değil, aynı zamanda balkonunuza yerleştireceğiniz minik bir sehpa üzerinde konumlandırarak da kullanabilirsiniz. Sıcak bir hava katmak için ise Hedvige Saksı, Vignetta Saksı ve Allison Saksı’dan yardım alabilirsiniz.

• Hoş bir ortam yaratmak için küçük ve kapalı balkonunuza, birbirinden şık mumluklar koyabilirsiniz. Bunun için Madame Coco’dan Paulonie Küçük Mumluk veya Perine Büyük Mumluk ürünlerini satın alabilirsiniz.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?