{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Nelerdir? Çift Kişilik Yataklarda Doğru Nevresim Seçimi Nasıl Yapılır?

Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Nelerdir? Çift Kişilik Yataklarda Doğru Nevresim Seçimi Nasıl Yapılır?

Çift kişilik yatak, özellikle çiftlerin veya diğer insanların daha rahat, kaliteli, kesintisiz bir uyku uyumak isteyenlerin tercih ettikleri yatak çeşitlerindendir. Doğru yatak seçimi yaparken vücudunuza uygun olması konusunda dikkat etmeniz gereken birçok önemli noktalar vardır. Kaliteli bir uykunuzun olması için konforlu ve rahat bir yatak tercih etmelisiniz. Bunun dışında tabi ki yatağın hacmini de unutmamanız gerekiyor. Peki, çift kişilik yatak ölçülerinizi seçerken size uygun ölçüler ve boylar nelerdir? sorusunu hemen cevaplayalım isterseniz.

Çift kişilik yataklarda doğru nevresim seçimi yapmak istiyorsanız alanınızın dekorasyonuna uygun renk, desen ve modelleri belirleyerek başlayabilirsiniz. Seçeceğiniz çift kişilik nevresim takımınız bütün alanınızı etkileyecek ve ortamın havasını değiştirecektir. Sade çift kişilik yatağınız varsa nevresim setinizle ortamı hareketli hale getirebilir veya çocuğunuzun hareketli baza başlığına uygun sade bir nevresim takımıyla ortamın uyumunu yakalayabilirsiniz.

Çift kişilik yatak ölçüleri ne olmalı sorusunun kesin bir cevabı yoktur.

Bu soruyu cevaplarken dikkat etmeniz gereken boyunuz ve kilonuzun doğru orantılı olmasıdır. Boyunuzla oranladığınız zaman kendinizden en az 15 cm daha uzun bir yatak tercih etmelisiniz. Tabi ki bu seçimi yaparken yatak odanızın hacmini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Çift kişilik yatak ölçüleri üç farklı şekilde kategorilendirilmektedir. Bu kategorlilendirmeler; king size, battal boy ve standart yataklardır.

Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Nelerdir?

Standart Çift Kişilik Yataklar

Birçok baza ve karyola çeşidi ile uyum gösteren standart çift kişilik yataklar hem tek başına uyuyan yetişkinler için hem de çiftler tarafından tercih edilmektedir. 160*200 cm ölçülerine sahip bu yataklar farklı sünger tiplerine veya yay sistemlerine sahip olabilmektedirler. Buna ek olarak pike veya nevresim takımı bulma açısından en rahat ulaşabileceğiniz yatak türüdür.

Battal Boy Çift Kişilik Yataklar

Battal boy yataklar; Özellikle rahatına düşkün insanların en çok tercih ettiği çift kişilik ölçülerinden birisidir. Uyku ihtiyacını en üst düzeyde karşılayan bu boy 180*200 cm’dir. Ayrıca king size yataklara göre nevresim takımı daha kolay şekilde bulabilirsiniz

King Size Çift Kişilik Yataklar

King size yataklar, özellikle yüksek kaliteye sahip otelde tatil yaptıysanız karşılaşabileceğiniz yatak türlerinden birisidir. 200*200 cm ölçüsüne sahip olan çift kişilik yataklar fiziksel şekli açısından diğerlerine göre kare formdadır. Yani hem konfor hem de rahatça hareket edebilme açısından tercih edebileceğiniz büyük yataklardır. Zorluk yaşayabileceğiniz tek konu ise küçük yatak odaları ve bazalarda kullanıma pek uygunluk gösterememesidir.

Çift Kişilik Yatak Ölçüleri Belirlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Peki yatak ölçüsü seçerken sadece ölçülerine bakmamız yeterli oluyor mu? Hadi bu konuyu biraz daha detaylandıralım.

1)Yatak Odasının Büyüklüğü

Daha öncesinde de belirttiğimiz gibi yatağınızın ölçüsünü belirlerken geri atmamanız gereken kritik bir detay odanızın büyüklüğüdür. Eğer küçük bir yatak odanız varsa 160*200 cm ölçüsüne sahip çift kişilik yatakları kullanabilirsiniz. Standart boya sahip yataklar alanınızı daha verimli kullanmanızı sağlar. Bu sayede hem rahatlığınızdan ödün vermezsiniz hem de odanıza daha ferah bir alan yaratmış olursunuz. Eğer geniş bir yatak odasına sahipseniz ve uyku kalitenizi en üst düzeyde hissetmek istiyorsanız king size yatak ölçüsünü tercih edebilirsiniz.

2)Uyku Pozisyonu

Geceleri uyurken vücudunuzun aldığı pozisyon şekli uyku kaliteniz için son derece etkilidir. Ayrıca eşinizle beraber çocuklarınızın da rahat bir uyku çekmesini istiyorsanız büyük ebatlı çift kişilik yataklar tam da size göre.

3)Nasıl Uyuduğunuz

Çift kişilik yatak ebatlarını belirlerken öncelikle kendinize sormanız gereken soru tek başına mı uyuyacağınız sorusudur. Bir aile iseniz ve küçük çocuklarınız varsa standart çift kişilik yatak yerine daha geniş bir yatak almanızı tavsiye ederiz.

Çift Kişilik Yatak İçin Nevresim Seçimi Nasıl Yapılır?

Çift kişilik yatağınıza nevresim takımı alırken en dikkat etmeniz gereken faktör kumaş tipidir. Bu takımlar birçok farklı kumaş tipinden oluşabilmektedir. Kumaş tipleri huzurlu bir uyku süreci geçirmeniz için önemlidir. Tamamı pamuk nevresim takımından oluşan nevresim takımları hem sağlıklı hem de konforlu olabiliyorken; tensel kumaştan üretilen takımlar ise yüksek nem alma ve pürüzsüz dokusu nedeniyle tercih edilmektedir.

Özellikle kış aylarında sıcak evlerde tercih edilen takımlardan birisi keten takımlardır. Keten kumaşlar iri gözenekli yapıya sahip olması nedeniyle vücudunuzun hava almasıyla serinlik tutar. Nem çekme özelliği sayesinde de yaz ayları için de ideal bir seçimdir.

Bir diğer kumaş tipi de bambulardır. Bambu kumaşlar antialerjik ve yumuşak bir dokuya sahip olmalarıyla ön plana çıkmaktadırlar. Sonuç olarak seçeceğiniz nevresim takımlarınız beklentilerinize uygun olması gerekmektedir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise tel sıklığıdır.

Tel sıklığı nevresiminizin dokunduğu ipliğin sıklığını ifade eder. Tel sıklığı yoğun olan takımlar çok ve sık iple dokunmuştur. Bundan dolayı iplik gözenek görünümleri daha azdır. Tel sıklığı fazla olan kumaş dayanıklılık konusunda diğer kumaşlardan daha iyidir.

Son olarak çift kişilik nevresim takımlarınızın yıkama derecelerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Yıkama dereceleriniz kumaşa göre değişiklik gösterebilir.

Örneğin pamuk ürünlerinin büyük kısmı 40 derecede yıkanabiliyorken; sentetik ürünlerinizde hassas yıkama yapılması gerekmektedir. Buna ek olarak ütüleme şekilleriniz de kumaşa göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin keten ürünler nemli ütülenebilirken, sentetik ürünler ise düşük ısılarda ütülenmelidir.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?