{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "id":"None", "email": "", "phone": "" } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Baharatlık Kaç Tane Olur?

Baharatlık Kaç Tane Olur?

Baharatlık Kaç Tane Olur?


Dünyanın her yerinde, yemekleri lezzetlendirmek için kullanılan baharatlar Türk mutfağının da en önemli parçalarından birisidir. Geniş bir yelpazesi bulunan Anadolu baharatları arasında isottan karabibere, reyhandan sumağa sayısız baharat çeşidi bulunmaktadır.


Yöreye, yemek yeme alışkanlıklarına, ağız tadına göre değişen baharat kullanımı ise neredeyse her evde farklıdır. Tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane ve pul biber dışında kalan baharatlar özle istekler doğrultusunda evlerde bulundurulmaktadır. Fakat bu 5 çeşit baharat ve tuz, mutfakların olmazsa olmazıdır. Çok sık kullanılan bu baharatların tezgah üstünde veya ocağa yakın bir yerlerde konumlanabilmesi için, kullanım kolaylığı bulunan Madame Coco baharatlıklarda saklanması tavsiye edilmektedir. Delikli veya kaşıklı olabilen baharatlıklar tekli, ikili, altılı veya sekizli olarak satılabilmektedir. Fakat elbette, bütünlük bulunması açısından yalnızca sık kullandığınız baharatlara değil, evinizdeki tüm baharatlara uygun sayıda saklama kapları alabilmeniz mümkündür.



Baharatlar Nasıl Saklanmalı?


Baharatların en büyük düşmanı nem ve tozdur. Yemeklere lezzetlerini verebilmeleri için bu iki etmenden uzak tutulması gereken baharatlar genellikle hem tamamen kapalı kalabilen hem de çevrilerek açılabilen kapaklı saklama kaplarında muhafaza edilmektedir. Madame Coco'nu kapaklı ve cam saklama kapları, baharatlar için en ideal ortamı sunar. Cam, sağlıklı bir kap olmanın yanı sıra şeffaf olması sebebiyle kullanım kolaylığı da sağlamaktadır.



Baharatlar Derin Dondurucuda Saklanır Mı?


Kekik, biberiye, reyhan, nane gibi baharatları hazır almayı tercih etmeksizin kendiniz yapabilirsiniz. Taze bitkileri güneşte kuruttuktan sonra kolayca elde edebileceğiniz bu baharatları kullanımdan önce derin dondurucuda saklamak ise tercih edebileceğiniz en sağlıklı yöntemlerden birisidir. Topladığınız taze nane ve kekikleri, ister kuruttuktan sonra ister kurutmadan önce buzlukta veya derin dondurucuda saklayıp ihtiyacınız olduğunda, ihtiyacınız kadar miktarı çıkarıp kullanabilirsiniz.



Hangi Baharatlar Buzdolabına Konmaz?


Her baharat, kendisine özgü bitkilerin kurutulması sonucu elde edilmektedir. Fakat bazı baharatlar, uzun ömürlü olabilmeleri adına daha uygun sıcaklık arayışındadır. Pul biber, toz biber ve köri gibi sıcaklıktan ve nemden, diğer baharatlara nazaran çok daha kolay etkilenebilenler buzdolabında saklanabilmektedir. Yüksek sıcaklıkların olduğu yaz aylarında ise dilediğiniz tüm baharatlarınızı, uygun kaplar içerisinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.



Baharatlar Ne Kadar Dayanır?


Baharatların büyük çoğunluğu, oda sıcaklığında 2-3 yıl gibi bir süre raf ömrüne sahiptir. Evlerde genellikle tezgah üstünde veya mutfak masasında bulunan baharatlar sıcak hava koşullarında bozulmaya daha müsaittir. Çünkü pek çok bakteri sıcağı sevmekte ve uygun sıcaklıkta çok daha kolay bir şekilde gıda ürünlerini ele geçirebilmektedir. Kış ve bahar aylarında tezgahınızın üzerinde yer verdiğiniz baharatlarınızı, sıcak yaz aylarında buzdolabına alarak dayanma süresini 3 yıla kadar çıkarabilirsiniz.



Baharatın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?


Baharatların temel işlevi, bilindiği gibi yemeklere ekstra lezzet katmalarıdır. Bunu yalnızca tatları değil kokuları ile de gerçekleştirmektedirler. Elbette tatlarını ve kokularını kaybetmedikleri müddetçe… Eğer baharatlarınızdan, olması gereken kokuyu alamıyorsanız, yüksek ihtimalle bozulmuşlar demektir. Baharatlarda bozulma gözle görünür bir değişimi getirmediğinden, yemeklerinizde kullanmadan önce koklamak, bozulmayı tespit edebilmenizi sağlayacaktır.


Madame Coco'nun tüm diğer servis-sunum ürünlerini keşfetmek için tıklayınız.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?