{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Türk Kahvesi Fincanı Nasıl Olmalı?

Türk Kahvesi Fincanı Nasıl Olmalı?

Türk Kahvesi Fincanı Nasıl Olmalı?

 Türk kahvesi, Trük toplumunun en lezzetli sohbet bahanesidir. Her evde pişen, dostlarla sohbetin koyulaştığı her an bir yudum içilebilen kahveler hem ülkemizde hem de yurt dışında pek çok ülkede sevilerek tüketilen bir kahve çeşididir. İnce çekirdekli yoğun kıvamıyla içeni kahveye doyuran Türk kahvelerinin en önemli özelliği sıcak içilmesidir ve aile büyüklerinin Türk kahvesini neredeyse kaynarken içiyor olması her ev için bir gelenektir. Kahvenin sıcaklığını koruyabilmesi için uygun kahve fincanı seçimi hem Türk kahvesinden beklentilerin karşılanabilmesi hem de kahvenin en lezzetli halinin sevdiklerinize ulaşabilmesi için oldukça önemlidir. Türk kahvesi fincanları genellikle en doğal ve en sağlıklı sıcak içimi sağlayan porselen malzemeden üretilirler. Malzeme aynı olsa da model, biçim ve renk seçenekleri çok fazladır. Çok sayıda seçenek arasından en uygun kahve fincanını seçebilmek için özel bir çaba sarf etmek gerekebilir. Düştüğünde kırılabilir bir malzeme olmasına karşın, porselen muhteşem bir dayanıklılığa sahiptir ve Türk kahvesi fincanları evinizin en uzun ömürlü mutfak eşyaları olmaya adaydır. Türk kahvesi fincanı nasıl olmalı veya Türk kahvesi fincanı alırken nelere dikkat edilmeli, gelin birlikte bakalım. Türk kahvesi fincanı seçerken en önemli nokta, kahvenin sıcaklığını koruyacak ve köpüğün dağılmasını engelleyecek biçime sahip olmasıdır. Geniş ağızlı fincanlar, yüzeyle fazla temas ettikleri için kahveyi daha çabuk soğutmalarının yanı sıra sallanma payı olduğu için köpüğünde yayılmasına sebep olurlar. Bu nedenle Türk kahvesi fincanı, tabandan ağıza doğru küçülen veya tabandan ağıza dek düz kesimli olmalıdır. Bazı kahve fincanlarının taban kısmında süsleme amaçlı ayaklar bulunur. Bu tekil ayaklar, hassas biçimde yerleştirilemediğinde kahve fincanının tabağından kayarak yere düşmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle düz tabanlı, fincan tabağına tamamen oturan modelleri tercih etmek daha sağlıklıdır. Türk kahvesi fincanlarınız eğer mümkünse yemek takımınız ve kahvaltı takımınızla uyumlu olmalıdır. Yemek sonrasında misafirlerinize orta şekerli birer Türk kahvesi ikram etmek istediğinizde birbiriyle alakası olmayan renklerin sizi huzursuz ettiğine tanıklık edebilirsiniz. Daha şık bir görünüm için hem renk hem biçim açısından yemek takımı ve kahve fincanı takımlarınızın uyumlu olması hem dilinize hem de gözünüze hitap edecek bir kahve fincanına sahip olmak anlamını taşır. 


Köpüklü Kahve Nasıl Yapılır? 

Günün sonunda içilen Türk kahvesinde genellikle köpük pek aranmaz. Fakat misafirler, özel konuklar, isteme merasimleri gibi durumlarda kahvenin köpüğü bir anda çok önemli bir unsur haline gelebilir. Geleneksel olarak cezvede yapmaya alışkın olduğumuz Türk kahvesinde köpüğü sağlayan kahve miktarıdır. Fakat fazla kahve içerisine ne kadar şeker konulursa konulsun acı bir tat verecektir. Köpüklü olsun diye uğraşırken çok acı bir kahve ikram etmeyi istemezsiniz. Bu nedenle kahveyi köpüklü yapmanızı sağlayacak bazı ipuçlarını sizlerle paylaşacağız. 

1.Her kişi için 1 dolu çay kaşığı kahve ve bir fincan suyu cezveye koyduktan sonra, 4 kişi için 1 çay kaşığı olacak şekilde kahve ilave edin. Kahve pişirmeyi eğlenceli hale getirmek için eklediğiniz son kaşıkta sevginizi eklediğinizi düşünebilirsiniz. 

2. Cezvenizin altını olabildiğince kısın, kısık ateşte pişen kahve hem daha lezzetli olacak hem de kahve tortusunun cezvenin üst kısmında birikmesine yardımcı olacaktır. ,

3. Üstte biriken tortunun kenarlardan kabardığını gördüğünüzde cezveyi ocaktan alın. 

4. Bir tatlı kaşığı yardımıyla nazikçe bu tortudan küçük miktarlar alarak kahve fincanlarına dağıtın. 

5. Cezveyi tekrar ocağa koyun, fakat tamamen kaynamasına kesinlikle izin vermeyin. Üst tortunun yeniden oluştuğunu ve kabardığını göreceksiniz. Bu noktada cezvenizi ocaktan alıp ocağı kapatın.

6. Kahve fincanınızı yan yatırarak, kenarından cezvedeki kahveyi yavaş yavaş dökün. Böylece alt kısımda kalan, kaşıkla eklediğiniz telve üste çıkacak ve kahveniz bol köpüklü olacaktır. 


Cezve Mi Kahve Makinesi Mi?

Geleneksel Türk kahvesinin lezzeti ağır ağır pişmesinden ve yoğun kahve tadından gelir. Son dönemlerde her mutfağa giren kahve makineleri, kahve pişim süresini arttırmıştır. Fakat Türk kahvesi yavaş yavaş pişmediği takdirde, yoğun parçacıklı olması sebebiyle yanık tadı vermesi mümkündür. Bu nedenle tercihinizi cezveden ve hatta elektrikli ocaktan yana yapmak, yudumladığınız kahvelerin muhteşem bir lezzete sahip olmasını sağlayacaktır.



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?