{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Düdüklü Tencere Lastiği Ne Zaman Değiştirilmeli?

Düdüklü Tencere Lastiği Ne Zaman Değiştirilmeli?

Düdüklü Tencere Lastiği Ne Zaman Değiştirilmeli?

Mutfakların olmazsa olmazı, vakit kazandıran en güzel buluşlardan birisi olan düdüklü tencereler, belirli bir çalışma prensibine sahiptir. Doğru işleyebilmesi için, tencerenin kapağının tam kapanmış olması ve içerisine hava akışı olmaması gerekir. Bunu sağlayan özel bir kapak, özel ağız kısmı tasarımı ve en önemlisi hava geçirgenliğini ortadan kaldıran bir lastik düdüklü tencerelerde yer almalıdır. Günümüzde farklı tasarımlarla çeşitlendirilen bu mutfak gerecinin manuel veya otomatik seçenekleri yer alsa da teknolojinin son harikası lastikli düdüklü tencereler sayesinde pek çok gıda ürününün pişim süresi neredeyse yarı yarıya düşer. Düdüklü tencere lastiği ne zaman değiştirilmeli ? Düdüklü tencerenizin lastiği , sürekli kapak tarafından sıkıştırıldığı, sık sık kullanıldığı ve suyla temas ettiği için bir süre sonra bozulur. Lastik formunu kaybetmese de maruz kaldığı nem ve basınç, lastiklerin gevşemesine sebep olabilir. Bu bozulmayı yaşama süreniz, elbette düdüklü tencerenizi kullanım sıklığınıza bağlı olarak değişkenlik gösterir. Üç veya dört kişilik standart bir ailede ortalama haftada bir kez kullanılan düdüklü tencerelerin lastikleri, minimum 2 yıl sonra çeşitli değişimlere uğrar. Bu değişim, düdüklü tencerenizin hava almasına ve yiyeceklerinizin pişme süresinin uzamasına sebebiyet verir. Bu tarz durumlarda lastik değişimi yapabileceğiniz gibi yeni bir düdüklü tencere de satın alabilirsiniz. Madame Coco’dan edinebileceğiniz Clarita Düdüklü Tencere - 7LT, lastiksiz düdüklü tencerelerden birisidir. Hazne içerisine geçen manuel kapak sayesinde, hiçbir bozulma yaşamadan uzun yıllar yemeklerinizi güvenle pişirebilirsiniz. Düdüklü Tencere Patlar Mı? İçerisindeki gıdalar pişmeye başladığında hava teması kesilen düdüklü tencereler içerisinde yüksek miktarda basınç birikir. Bu basınç, doğru şekilde dışarıya aktarılmadığı takdirde, çeşitli kazalara yol açabilmektedir. Düdüklü tencereler, açılmadıkları müddetçe kesinlikle kendi kendine patlamazlar. Çünkü basınç, manuel biçimde dışarıya atılmadığında sızdırma sayesinde uzun sürede ve parça parça dışarıya atılmaktadır. Bu durum patlamayı önlemek üzere düdüklü tencerelerin tasarımında yer verilen ince detaylar arasında yer alır. Düdüklü tencerenizi sağlıklı bir şekilde açabilmenin birkaç farklı yolu bulunmaktadır. 

1. Yemeğinizin pişme süresi sonlandıktan sonra düdüklü tencerenizin altını kapatarak, bir süre soğumaya bırakabilir, yaklaşık 30 dakika sonra önce havasını bir miktar boşaltarak düdüklü tencerenizi açabilirsiniz.

2. Ocağınızı kapattıktan yaklaşık 10 dakika sonra, düdüklü tencerenizin üzerinde bulunan düdük kısmını parça parça açarak basıncın daha kısa sürede tencerenizi terk etmesini sağlayabilir, tamamen dik konuma gelen düdükten artık hava çıkmadığını gördüğünüzde düdüklü tencerenizi açabilirsiniz. 

3. Hiç beklemek istemiyorsanız, yemeğinizin altını kapattıktan hemen sonra düdüklü tencerenizi lavabonuz içerisine yerleştirip soğuk suyu açarak iç ve dış sıcaklığı dengeleyebilir, basıncı oluşturan sıcak havanın soğumasını sağlayabilirsiniz. Yaklaşık 2 dakika boyunca soğuk suya tuttuğunuz düdüklü tencerenizin düdük kısmından havayı boşalttıktan sonra tencerenizi güvenle açabilirsiniz. Düdüklü Tencere Nasıl Çalışır? Herhangi bir tencerede yemek, suyun yiyecekler üzerindeki etkisini arttıran sıcaklıkla birlikte pişmektedir. Sıcaklık yükseldikçe pişme süresi de kısalır. Fakat normal tencereler, kapakları kapalı konumda olsa dahi hava aldıkları için tencere içi sıcaklık sürekli düşmekte bu da yiyeceklerin pişme süresini uzatmaktadır. Düdüklü tencereler, ısı kaybını önleyerek ürünlerin çok daha kısa sürede pişmesini sağlar. Hava almayan kapakları sayesinde dış ortamla bağı tamamen koparılan iç hazne, sıcaklığın oluşturduğu bir basınca ev sahipliği yapar. Bu basınç, yiyeceklerin derinliğine nüfuz ederek pişim derecesini de arttırır. Bu basınç nedeniyle düdüklü tencereler dikkatli bir şekilde açılmalı, patlamaya mahal verilmemelidir.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?