{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Süslü Yatak Örtüsü Nasıl Yıkanır?

Süslü Yatak Örtüsü Nasıl Yıkanır?

Süslü Yatak Örtüsü Nasıl Yıkanır?


Evinizin şıklığını ve güzelliğini gösterecek birbirinden şık yatak örtüleri, işlemeli, boncuklu ve daha pek çok seçenekte siz değerli kullanıcılara sunulmaktadır. Özellikle yeni evlenen çiftlerin olmazsa olmazı renkli ve süslü yatak örtüleri, yatak odasının havasını bir anda değiştirebilecek oldukça hoş görünüme sahiptirler. Hem bu görüntüyü koruyabilmeleri hem de yatak odasına mis kokular yayabilmeleri için, belirli aralıklarla temizlenmeleri gerekmektedir. Fakat bu temizliğin nasıl olabileceğini belirleyen, yatak örtünüzün üzerindeki süsleme biçimidir.Eğer yatak örtünüzün süsleri boncuklardan oluşuyorsa, çok hassas davranmanız gerekmektedir. Pullar ve boncuklar, zayıf iplerle kumaşa tutturulduğu için kolayca çıkabilirler. Bu nedenle bu tarz süslü yatak örtülerinde elde yıkama yapmak veya elde yıkama programı bulunan çamaşır makinelerini kullanmak oldukça önemlidir. Kısa programlar veya hassas yıkama programları, ne denli yumuşak dokunuşlar yaparlarsa yapsınlar sıkma esnasında süslü yatak örtünüzün üzerindeki boncuk ve pulların ipleri kopabilmektedir.

Yatak örtünüzün süsleri iplikle yapılmış işlemelerden oluşuyorsa, çamaşır makinesinde hassas program kullanarak yıkamanız mümkündür. Fakat mümkün olduğunca soğuk su kullanılmalı, 20-30 derece sıcaklığın üzerinde yıkama kesinlikle yapılmamalıdır. Yüksek sıcaklık, ipliklerin büzülmesine ve yatak örtünüzün deseninde bozulmalar meydana gelmesine sebep olabilmektedir.


Bazı yatak örtülerinin süslemeleri ise baskı şeklindedir. Kumaşa sonradan işlenmiş olan baskılar, dokulu ve şık dursalar da hassasiyet isterler. Bu nedenle baskılı yatak örtünüzü çamaşır makinenizde kısa programda ve maksimum 30 derece yıkamanız gerekmektedir. Aksi halde bu baskılar, bozulabilir, düşebilir veya rengini yitirebilirler.Son olarak eğer süslü yatak örtünüz, yalnızca kumaş desenlerinden oluşuyorsa nevresimlerinizi ve yastık kılıflarınızı yıkadığınız normal programda yatak örtünüzü de temizleyebilirsiniz. 30, 40 veya 60 derecelik programlarda sıvı deterjan kullanarak desenli yatak örtünüzün tertemiz ve mis kokulu olmasını

sağlayabilirsiniz.


Süslü Yatak Örtüsü Ne Zaman Kullanılır?


Nevresimleri korumak, yatağı derli toplu göstermek için yatak örtüsü kullanımı oldukça yaygındır. Fakat süslü, desenli veya işlemeli yatak örtüleri daha çok özel bir anlam taşımaktadır. Bayramlarda, özel günlerde veya uzun süren bir temizlik sonrası gözünüze hoş görünmesi için süslü bir yatak örtüsünü, yatağınızın üzerine serebilirsiniz. Yeni evli çiftlerin misafirleri, genellikle evi ve odaları ziyaret etmek isterler. Bu tarz ziyaretlerde yatak odanızın çok şık görünmesini isterseniz, dilediğiniz yatak örtüsünü serebilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.


Süslü Yatak Örtüsü Çeşitleri Neler?


Yatak örtülerinin asıl işlevleri yatağı ve nevresimleri tozdan, kirden korumak olsa da pek çok kişi yalnızca şık bir görüntü elde etmek için de yatak örtülerini tercih edebilmektedir. Madame Coco’nun hem sade hem de oldukça gösterişli yatak örtüleri modelleri arasından yatak odanıza en uygun renk ve desendeki ürünleri seçip hızlıca satın alabilirsiniz. Madame Coco şubelerinden veya online mağazasından alabileceğiniz Zoe King Size Baskılı Yatak Örtüsü - Beyaz / Gri’nin muhteşem, canlı desenleriyle şıklığı yatak odanıza taşıyabilirsiniz. Allaire Tek Kişilik Yatak Örtüsü - Pembe / Turuncu ile yatak odanıza bahar renklerinin canlılığını ekleyebilirsiniz. Florinda Çift Kişilik Müslin Yatak Örtüsü – Mavi ile sağlıklı bir koruma sağlayabilirsiniz.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?