{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Perde Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Perde Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Perde Satın Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler


Perde satın almadan önce bilmeniz gerekenler arasında perde ölçüsü, stil ve tasarım, kumaş türü, ışığın kontrolü, perdenin temizliği bakımı gibi konular yer alır. Bu bilgiler perdelerin kolay bir şekilde seçilmesini sağlarken, aynı zamanda da kullanacağınız alan için verimlilik sağlar. İlk kez perde alacağım nasıl perde seçmeliyim? Bu sorunun cevabına gelin birlikte göz atalım.

Perde seçiminde nelere dikkat edilmeli sorusu çokça önemlidir. İlk kez perde alacaklar veya perdelerini yenilemeye karar verenler için en önemli nokta perdeler ile kullanılacak alanın dekoratif uyumudur. Minimal, rüstik, klasik veya modern perdelerden herhangi birini mutfağınızın, oturma odanızın veya yatak odanızın dekorasyonunu tamamlamak için kullanabilirsiniz. Farklı alanlardaki farklı dekorasyonlara uygun olarak renk ve desenleri tercih edebilirsiniz. Tarzınızı ve stilinizi ön plana çıkan perdeleri seçerek yaşam alanlarınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Perdeler aynı zamanda pratik işlevlere de sahip olmalıdır. Bu nedenle de gizlilik, ses yalıtımı ve ışığı iyi bir şekilde engelleyerek fonksiyonellik kazandırılmış perdeler tercih edilmelidir.


Yatak Odası Perdesi Hangi Renk Ve Nasıl Olmalı?


Yatak odası, herkes için özeldir. Özel bir şekilde dekore edilerek tarz ve stil olarak evin en özel odası haline getirilir. Bu nedenle seçilecek olan perdenin dekorasyon ile uyumlu olması, kullanacak olan kişiyi yansıtması oldukça önemlidir. Yatak odasında kullanılan perdeler birçok farklı desene ve renge sahiptir. Öncelikle uykunuzun hafif veya ağır olup olmadığını, gündüz mü yoksa gece mi çalıştığınızı belirleyerek uyku kalitenizi arttıran perdeler seçmeniz çokça önemlidir. Bu nedenle yatak odası perdesi nasıl olmalı? sorusunun cevabını sizler için araştırdık.


Yatak Odası perdesi; karartma perdeler, stor, dokulu, yarı saydam gibi dört farklı alternatife sahiptir.

• Karartma perdeler: Yatak odasının tamamen karartarak uyku kalitesinin artmasını sağlar. Fon perdeler karartma perdeler arasında yer alabilir. Daha önce bu perdelerden kullanmayan kişiler fon perde neye göre seçilmeli diye düşünebilir. Fon perde kullanılacak odaya ve mobilya renklerine göre seçilebilir.

• Stor: Stor perdeler, modern ve minimalist bir görünüm sunarken aynı zamanda da ışığın kontrollü bir şekilde odayı aydınlatması sağlanır.

• Dokulu: Dokulu perdeler yatak odaları için tercih edilen perdeler arasında yer alır. Zarif ve kaliteli olan bu perdeler yatak odanıza şık katar.

• Yarı saydam perdeler: Bu perdeler, yatak odasının doğal ışık kazanabilmesi için tercih edilebilir. Odanıza gizlilik sağlarken, yumuşak ve doğal ışık kazanmanızı sağlar.

Yatak odalarınız için tercih edebileceğiniz bu perdelerin renk ve desenleri dekorasyonunuzu tamamlar niteliklere sahip olabilir. Duvar ve mobilyalarla uyumlu perdeler yatak odanızın bir bütün olarak görünmesini sağlar. Pastel tonlar, nötr renkler, beyazın tonları, doğal renkler, turkuaz ya da deniz mavisi gibi perdeleri tercih edebilirsiniz.

• Pastel Tonlar: Yatak odanızda sakin bir atmosfer yaratabileceğiniz renk tonlarıdır. Lavanta, yeşil ve mavi gibi huzur veren renkleri tercih edebilirsiniz.

• Nötr Renkler: Krem başta olmak üzere, beyaz ve bej renklerini temizlik hissi uyandıracağın ve mobilyalarla uyumlu olacağından dolayı tercih edebilirsiniz.

• Beyazın Tonları: Bembeyaz perdelerin yanı sıra gri veya krem tonlara yakın beyazı ferahlık için tercih edebilirsiniz.

• Doğal Renkler: Toprak renk tonları, taş grisi gibi farklı renk tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu renkler rüstik dekorasyona sahip yatak odaları ile oldukça uyumludur.

• Turkuaz ve Deniz Mavisi: Deniz teması ile uyumlu yatak odasının tamamlayıcı olan perde renkleridir. Ferah ve canlı hissetmek için bu perde renklerini değerlendirebilirsiniz.


Salon (Oturma Odası) Perdesi Nasıl Olmalı?


Salonlar, misafirlerin ağırlandığı ve en sık kullanılan odalarından biridir. Bu nedenle de oturma odası perdesi nasıl olmalı sorunun cevabı çokça önemlidir. Öncelikle seçilen perde dekoratif ve aynı zamanda da fonksiyonel olmalıdır. Seçilen perdenin boyutu ve şekli oturma odası ile uyumlu olmalıdır. Oturma odasındaki büyük pencereler için geniş ve uzun, küçük pençeler için ise ince ve dar perdeler tercih edilir.

• Seçilen perde oturma odasının geniş veya dar görünmesini de etkiler. Bu nedenle seçilen perdenin odanın boyutuyla da orantılı olmalıdır. Salon perdeleri desen ve renk aşısından duvar rengi, mobilya ve aksesuarlarla uyumlu olmalıdır.

• Doğru renk ve desen seçimi oturma odanızın stilinize ve tarzına uygun bir şekilde görünmesini sağlarken, salonun bir bütün olarak görünmesini de sağlar.

• Oturma odalarında kullanılan perdenin kalitesi ve şıklığı da önemlidir. Bu nedenle keten, ipek ve pamuk gibi farklı kumaş türleri tercih edilebilir.

• Gün içerisinde oturma odaları sıkça kullanılır. Güneş ışığının kontrolünü sağlamak için stor perdelerden destek alınabilir. Işığı tamamen engellemek için ise opak veya kalın perdeleri değerlendirebilirsiniz.

• Odanızın stilini ve dekoratif görünümünü sağlamak için modern, endüstriyel, bohem veya klasik tarzda perdelerden destek alabilirsiniz.

• Salon perdelerinin aksesuarlara da ihtiyacı olabilir. Perde halkaları, perde bağlama ipleri ve perde tokaları gibi aksesuarlardan faydalanarak perdelerinizin şık ve zarif görünmesini sağlayabilirsiniz.

• Perde seçerken dayanıklılık ön planda tutulmalıdır. Kaliteli malzemelerden üretilen, günlük kullanıma uygun, uzun ömürlü perdeler alınarak uzun vadeli kullanabilirsiniz.


Mutfak Perdesi Nasıl Olmalı?


Mutfak perdeleri yağ ve kirden dolayı sıkça temizlenmesi gerekebilir. Bu nedenle de mutfak tül perde veya yıkanabilir stor perdeler ile dekore edilebilir.


Perde Hakkında Sıkça Sorulan Sorular


Perde hakkında sıkça sorulan sorular arasında kaliteli tül perde nasıl anlaşılır sorusu sıkça yer alır. Kaliteli tül perde hafif, ince ve kenar dikişleri çokça sağlam bir şekilde üretilir. Kaliteli tül perde çokça sadedir, aşırı süslü olmaz. Ayrıca yumuşak ve dokusu düzgün olmalıdır. Salon, mutfak veya yatak odası için en çok tercih edilen tül perdeler arasında beyaz, krem renkli, pamuklu, şifon perdeler tercih edilir. Fakat tarzınıza ve stiline uygun olarak farklı perdeleri de tercih edebilirsiniz.

Salon için perde alacak kişilerin sıkça merak ettiği soru ise salon perdesi nasıl olmalı sorusudur. Salon perdeleri zarif ve şık olmalıdır. Fon perdesi, stor veya tül perdeleri tercih edebilirsiniz. Perde seçmek ve bir perdenin kullanılacak alan için ne kadar doğru olduğuna karar vermek oldukça zordur.


Fon Perde Ne İşe Yarar?


Fon perdeyi ilk kez duyan kişiler fon perdesi ne işe yarar merak edebilir. Fon perdeler ışığın, ses ve gürültünün tamamen engellenmesini sağlayan kalın perdelerdir. Fon perdeleri gün ışığını tamamen engellediği için yatak odalarında sıkça tercih edilir.


Hangi Perde Kumaşı Kullanışlı


Kolay ütülenebilen, yıkanabilen ve yerinden çıkarılabilen perdeler çokça kullanışlıdır. Örneğin mutfak perdelerinin sıkça yıkanması gerekebilir. Ütü istemeyen ve kolay temizlenebilen stor perdeler tercih edilebilir. Yoğun çalışan kişiler için hangi perde kullanışlı sorunun cevabı ütü istemeyen ve kolay temizlenen ipek- polyester karışımlı, volie, karartma, mikrofiber kumaşlardan üretilen perdelerdir. Kullanılacak olan alana ve tercih edilecek tarza göre perde seçebilirsiniz. Perde seçimlerinde saatlerce ütü yapmanızı gerektirmeyen, sağlam, dayanıklı malzemelerden üretilen perdeyi ve perde kumaşını tercih edebilirsiniz. 

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?