{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Nevresim Kaç Derecede Yıkanmalı?

Nevresim Kaç Derecede Yıkanmalı?

Nevresim Kaç Derecede Yıkanmalı?  

Nevresimler, gün içerisinde maruz kaldığınız kir ve tozları tutabilen yapıya sahiptir. Özellikle kış aylarında hijyenik olmaları, kişisel sağlığınız açısından büyük bir önem arz eden nevresimleri, sık sık yıkamalı ve mutlaka temiz tutmalısınız. Toplumumuzda hakim olan bilgi, çarşaf, yastık kılıfı ve nevresim gibi yüksek hijyen gerektiren tekstil ürünlerinin yüksek sıcaklıkta yıkanması gerektiğidir. Fakat mikropların ölmesi için gerekli sıcaklığın üzerinde bir tercih yapılması, kumaşın kalitesini ve nevresimin rengini bozabilir. Kış mevsimi, uyanılmak istenmeyen sabahları, sıcak bir yatak hayalini ve ısınmak için buruna kadar çekilen battaniyeleri beraberinde getirir. Soğuk havalarda yatağınıza girdiğinizde nevresin geçirilmiş olan battaniyenizi veya yorganınızı, neredeyse ağız hizanıza kadar çekerek uyuyorsanız, nevresim hijyeni sizin için bir sağlık sorunu haline gelebilir. Ağız ve çevresinde kalan yemek artıkları, uyuduğunuz esnada yastık kılıfına ve nevresime işleyebilen ağız sıvıları, ter ve boynunuzda biriken kirler, nevresimlerinizi birer mikrop yuvasına çevirebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için en az haftada bir olacak şekilde nevresimlerinizi yıkamalı ve yatağınıza girdiğinizde, nevresimli battaniyenizi güvenle ancak bu şekilde güvenle kullanmalısınız. Nevresim kaç derecede yıkanmalı ? Vücudunuzdan çarşaf, yastık kılıfı ve nevresimlerinize geçen mikroplar 60 derecede etkinliğini yitirmektedir. Haftada bir 60 derece sıcaklıkta yıkadığınız nevresimleriniz hem hijyenik hem mis kokulu hem de hala yumuşacık olacaktır. Yüksek sıcaklık, daha garantili bir mikrop öldürme yöntemi gibi görünse de aynı zamanda nevresimlerinizin kalitesini de öldürebilecek niteliktedir. Sert bir yapıya ulaşan nevresimlere mikropların tutunması daha da kolaylaşacaktır. Bu nedenle uygun sıklıkta ve ısıda nevresim yıkamak oldukça önemlidir. Çok satan ürünlerimiz arasında: Jument Tek Kişilik Ranforce Nevresim Takımı - Mavi Jaune King Size Baskılı Saten Nevresim Takımı - Bej / Ekru Çizgili Saten Çift Kişilik Nevresim Takımı - Bej yer almaktadır. Görsellere tıklayarak ürünleri inceleyebilirsiniz.


Nevresim Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Nevresim seçerken dikkat edilecek noktalar: Doğru boyutu seçmek Uyumlu ve kir göstermeyen renkler tercih etmek Kumaş kalitesi için yüksek standartlar belirlemek Nevresim seçiminde en önemli kısım olan boyut belirleme, genellikle battaniyelerin ve nevresimlerin standart ölçülere sahip olduğu yanılgısıyla atlanabiliyor. Bu durumun önüne geçebilmek için kullandığınız örtülerin ölçüleri edinebilir, alacağınız nevresim ile karşılaştırarak nevresimini satın alabilirsiniz. Nevresimin küçük gelmesi durumunda battaniyeniz içerde kıvrılacak ve uyku kalitenizi düşürecektir. Büyük olması durumunda ise battaniyeniz nevresimin içerisinde boşlukta duracak ve sık sık düzeltmeniz gerekecektir. Renk, nevresim seçiminde önemli bir rol oynar. Geometrik desenli, işlemeli, düz, bitkisel motifli çok çeşitli nevresimler bulmak mümkündür. Nevresimler sık değiştirildiği için bir adet değil çok sayıda satın alınan ürünlerdir. Her biri için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, diğer yatak odası tekstili ürünleriyle uyumluluk içerisinde olmasıdır. Sadece yatılacak bir odada neden uyum aransın diye düşünüyor olabilirsiniz. Araştırmalar uyku kalitesinin çok farklı etmenlere bağlı olarak değiştiğini kanıtlamıştır. Yatak odasının havalandırılmasından duvar rengine, yatak boyutu ve cinsinden nevresim rengine dek çok farklı unsurlar, uyku huzurunuzu etkiler. Uyumlu bir yatak odası, sağlıklı bir uyku ortamı için gereklidir. Gözleri yormayan, uykuya hazırlık çağrışımında bulunan renkler, nevresimler için ideal seçimlerdir. Kumaş kalitesi yalnız dayanıklılık değil aynı zamanda rahat bir uyku için dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Sert bir kumaş cilt sağlığınızı olumsuz etkileyebilecekken, teri emmeyen kumaşlar gece yarısı terleyerek uyanmanıza sebep olabilmektedir. Sıcaklığa dayanıklı, pamuklu, teri ve kiri içine çekebilen, leke tutmayan, kolay temizlenebilen kumaşlar nevresim tercihleriniz içerisinde yer almalıdır. 


Nevresim Takımları İçerisinde Neler Bulunur? 

Standart nevresim takımları içerisinde yastık kılıfı ve nevresim barındıran paketlerdir. Fakat tercihlerinize göre özelleştirebileceğiniz pek çok ürünü bir araya getiren özel takımları da güvenle kullanabilirsiniz. Pikeli Takımlar, içerisinde yastık kılıfı, çarşaf, nevresim ve pike bulunan takımlardır. Tek veya çift kişilik seçenekleri de bulunur. Yatak Örtülü Takımlar, çarşaf, yastık kılıfı ve nevresime ek olarak yatağınızı düzenledikten sonra üzerine örtebileceğiniz şık örtüler barındırır. Çeyizlik Nevresim Takımları, nevresim, çarşaf ve yastık kılıfına ek olarak battaniye, pike veya yorgan içerebilen ayrıca yatak örtüsü de bulunabilen takımlardır. Madame Coco, zengin ürün yelpazesiyle sizlere kaliteli kumaşlar, yumuşak motifler, farklı ürün içeriklerine yer verilen nevresim takımları sunar. Dilediğiniz her ürünü birleştirerek kendi nevresim takımınızı oluşturabilir, yatak odanızın muhteşem havasını kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz.



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?