{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Mug Bardak Sıcak Tutar Mı?

Mug Bardak Sıcak Tutar Mı?

Mug Bardak Sıcak Tutar Mı? 

Mug bardak, derin ve büyük kupaları tarif etmek için kullanılmaktadır. Uzun sürede içilen sıcak içeceklerin sıcak kalmasında payları büyüktür. Kapaksız olsalar dahi derin olmaları, ısı kaybını önleyebilmektedir. Madame Coco’dan satın alabileceğiniz Grand Kupa - Duman Mavisi 385 ml ve Grand Kupa - Bej 325 ml ürünleri, kahvelerinizin sıcacık kalmasını sağlayacaktır. Normal kupalardaki tasarımı özelleştiren Madame Coco, Grand Kupa ürünlerinde daha ince ve derin bir tarzı benimsemiştir. Bu hem kullanım kolaylığı hem de içeceklerin çok daha uzun süre sıcak kalabilmesini sağlamaktadır. Özel kapakları sayesinde içilmediği esnada üstü kapatılabilir olan bu muglar içeceklerinizi toz ve böceklerden korumanın yanı sıra kupalara nazaran daha uzun süre sıcak tutacaktır. 


Mug Bardak Ne Demek? 

Mug, İngilizcede saplı bardak, kupa anlamına gelmektedir. Çay, kahve, sıcak çikolata gibi uzun sürede içilen içeceklerin servisinde kullanılan kupalar için kullanılan mug, günümüzde daha çok kapaklı kupaları çağrıştırmaktadır. Öte yandan kupalar seramik ve cam gibi kısıtlı sayıda malzemelerle üretilirken muglar; plastik, silikon, çelik, seramik, cam ve daha pek çok farklı materyal ile üretilebilmektedir. Özel kapaklar ile tasarlandıklarında ise ısı kaybını görece engelleyebilen muglar, artık mutfakların vazgeçilmez gereçleri haline gelmişlerdir. Termos ve Mug Arasındaki Fark Nedir? Termoslar, çelik iç kaplamaya sahip ürünlerdir. Doğrudan ısıyı koruma odaklı geliştirilen bu mutfak gereçlerinin boyutları ise oldukça değişkendir. Muglar ise kupa boyutlarında tasarlanmış ve günlük kullanıma uygun hale getirilmiş bardaklardır. Termos, içeceği saatlerce aynı sıcaklıkta tutabilirken muglar maksimum yarım saat boyunca kahve ya da çay gibi sıcak içeceklerin sıcak kalmasını sağlamaktadır. Termoslar genellikle pikniklerde, spor aktivitelerinde kullanılırken mug bardaklar evde, balkonda kullanılabilmektedir. Ayrıca termos bardaklarda kapak tasarımı tamamen sıvıyı hapsedecek şekilde iken mug bardaklarda kapaklar, yalnızca içeceği korumak amacıyla eklenmektedir. Çelik Mug Nedir? Çelik muglar, bardağın dış ortam sıcaklığı ile bağlantısını daha keskin biçimde kesebilen bardak çeşitleridir. Yalnızca iç kaplamada olabildiği gibi hem iç hem de dışta yer alabilen çelik malzeme; ısının korunmasında birebirdir. Kapaklı çelik mug bardaklar, termoslara yakın bir koruma sağlasa da elbette aynı etkiyi yaratmayacaktır. Fakat seramik veya plastik muglara göre çok daha yüksek oranda sıcaklık koruması vadetmektedirler. Seramik Mug Nedir? Seramik muglar, mutfaklarda en sık tercih edilen ürünler arasında yerini almıştır. Kapakları çıkarıldığında standart bir kupa görünümü kazanan seramik muglarda kapak tasarımı genellikle plastik veya silikon malzemeden seçilmektedir. Bunun sebebi, seramik bir bardağa sert bir malzemeden yapılmış kapağın oturmayacak olmasıdır. Mutfağınızda seramik mug bardaklara yer vermek hem kendiniz hem de misafirleriniz için olağanüstü bir kolaylık sağlayacaktır. Çünkü isterseniz kapaklı mug olarak isterseniz de kapaksız seramik kupa olarak kullanabileceğiniz bu ürünler, sıcak içeceklerinizi uzun süre aynı ısıda tutmanıza yardımcı olacaktır.



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?