{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri

İnsan sağlığını doğrudan etkileyen evin en önemli bölümü banyodur. Geniş ve ferah banyolarda kolayca düzenleme yapılabilse de genellikle küçük ebatlara sahip banyolarda, dar banyo dekorasyonu fikirlerine açık olmak gerekmektedir. Çamaşır makinesi, kirli sepeti, askılar, dolaplar ve daha pek çok unsur, pratik fikirler sunan küçük banyo dizaynı seçenekleri sayesinde, en verimli şekilde yerleştirilebilmektedir. Peki bu tasarım fikirleri nelerdir, eviniz için en uygun küçük banyo dekorasyonları nasıl seçilir? Gelin, birlikte göz atalım.

Küçük Banyolar İçin Akıllı Çözümler

Banyolar, tıpkı mutfaklar gibi kullanım kolaylığına göre düzenlenmesi gereken alanlardır. Özellikle dar banyolarda kalabalık bir görüntüye sebep olmamak için, mutlaka küçük banyo fikirleri gözden geçirilmelidir. Bu noktada ise iki temel dikkat noktası bulunmaktadır. İlki, algınızı farklılaştıracak olan renk kullanımı; ikincisi ise yaşamınızı kolaylaştıracak pratik bir kullanım sunan gereçlerle, küçük banyo düzeni kurmaktır.

Küçük Banyolarda Renk Kullanımı

Beyaz, krem gibi açık renkler alanı geniş göstermek için tercih edilenler arasındadır. Evin tümünde hakim olacak bir açık ton düzenlemesi ve ayna kullanımı, mekanın daha ferah bir görünüme kavuşması için gerekli ilk noktadır. Küçük banyo dekorasyon fikirleri içerisinde en pratik çözümü, açık renkli fayans düzenlemeleri sunmaktadır. Kiri fazlaca gösterse de beyaz, krem rengi, açık sarı tonlarındaki fayans yerleşimi, dar banyo tasarımları içerisinde en sık tercih edilen seçeneği oluşturmaktadır.

Lavabo, duş alanı ve klozet, günümüzde farklı renk seçenekleri bulunan banyo malzemeleridir. Fakat içlerinden beyazı tercih etmek, küçük banyolar için ideal olandır. Ayrıca duşa kabin çeşitleri arasından mümkün olduğunca şeffaf malzemeli üretimleri seçmek, ışığın geçirgenliğini arttırarak banyonuzun daha ferah bir görünüme kavuşmasını da sağlayacaktır.

Küçük Banyo Dekorasyonu ve Yerleşimi

Söz konusu dar banyolar için dekorasyon olduğunda, mutlaka bulunması gereken eşyaların yerleşimi de önemli hale gelmektedir.

Çamaşır Makinesi: Dar banyo tasarımları, çamaşır makinesi gibi büyük boyutlu eşyaların yerleşiminde zorluğa sebep olabilmektedir. Fakat yapılacak ufak değişiklikler sayesinde hem kirli görüntüden kurtulmak hem de çamaşır yıkama işlemini pratik bir hale getirmek mümkündür. Çamaşır makinesi, eğer boşluk bulunuyorsa lavabo yanına yerleştirilmeli, böylece ayrı bir su gideri açma zahmetinden feragat edilmelidir. Hem lavaboyu hem de çamaşır makinesinin üstünü kapatacak bir tezgah yaptırmak, kullanılacak alanınızı da genişletecektir. Üstelik çamaşır makinesi üzerine konulan kozmetik malzemelerinin, makine kaplamasına vereceği zararın da önüne geçilebilmektedir.

Askı: Bornoz ve banyo havlularının hem kuruması hem de muhafaza edilmesi için askı kullanılmaktadır. Fakat bu havlular genellikle kapı arkasına monte edilen askılara asılır. Bu aparatları kapıya değil duvara monte etmek, bornoz ve banyo havlularınızın daha uzun süre temiz kalmasına olanak sağlayacaktır. El ve yüz havluları askılarını ise lavabo üzerinde bulunan aynanızın yanına değil, banyo dolabınızın yanına yerleştirmek, kalabalık bir görüntüden sıyrılmanıza olanak tanıyacaktır.

Ayna: Dar banyo dekorasyonu için tercih edilecek aynalar, daha işlevli ve pratik olmalıdır. Düz aynalar yerine dolaplı çeşitler arasından seçim yapmak, diş fırçacı fırçası ve macunu gibi lavabo yanında karmaşık bir görüntüye sebep olan eşyaları, muhafaza edebilmenizi sağlayacaktır.

Küçük Banyolar İçin Pratik Banyo Aksesuarları

Küçük banyolar için akıllı çözümler sunan pratik düzenlemeleri uygulamak hem kolay hem de gereklidir. Tuvalet kağıtlarını, kozmetik malzemelerini, diş fırçalarını ve macununu, dağınık bir şekilde ortada görmeyi hiç kimse istemez. Pratik aksesuarlar, bu nedenle küçük banyo tasarımı için gerekli ürünlerdir.

• Minik ve banyo renklerinizle uyumlu sepetler , kozmetik ürünlerini bir arada tutmanıza olanak sağlar. Ayrıca makyaj malzemelerinizi de banyoda tutuyorsanız, dolap içerisinde dahi olsa minik bir sepette toplamak, bu malzemelerin kullanımını ve muhafazasını kolaylaştıracak küçük banyo fikirleri arasındadır.

• Tuvalet kağıtları sıkça ve tam da ihtiyaç olduğu anda biten ürünlerdir. Bu nedenle banyonuzda yedek tuvalet kağıdı bulunmak oldukça önemlidir. Fakat ortalıkta dağınık biçimde duran bu ürünler, küçük banyo için tam bir kaos demektir. Duvara veya klozete monte edilen tekli tuvalet kağıdı askıları yerine, ayaklı ürünleri tercih ederek hem daha şık bir görünüm elde edebilir hem de bu gereçlerin hazneleri içerisinde yedek tuvalet kağıdı koyabilirsiniz.

Küçük Banyolarda Duş ve Küvet Seçimi Nasıl Olmalı?

Küçük banyo dizaynları, oldukça dikkatli yapılmalıdır. Aksi takdirde duş esnasında ıslanan paspaslar, klozet ve aynalar görmek zorunda kalınabilir. Bu nedenle, duş veya küvet yerleşiminde çok seçenek bulunmasa da kullanım yönünü belirlemek mümkündür.

• Küçük banyonuzda küvet istiyorsanız, tam ölçü ile hareket etmelisiniz. Klozet ve lavabo ile küvet arasında boşluk kalmayacak şekilde düzenleme yapmak, erişilemeyen ama temizlenmesi gereken alanların oluşmasını engelleyecektir.

• Seçiminizi ister küvet ister duşa kabin olsun, giriş ve çıkış noktanız için yan veya ön kısmı değil, köşeleri tercih etmelisiniz. Küvet veya duş kabininin açıldığı noktanın klozete denk gelmemesi, sizi her duşun ardından kurulama yapmaktan da alıkoyacaktır.

• Küçük banyolarda kabinsiz küvet kullanımı, ortalığın tamamıyla ıslanmasına sebep olabileceğinden mutlaka kabin kullanılmalıdır.

Küçük Banyolar İçin Depolama Fikirleri

Dar banyo dekorasyonu içerisinde en önemli unsurlardan birini depolama alanları oluşturmaktadır. Var olan banyo dolaplarınıza, banyonuzdaki küçük boşlukları kullanarak eklemeler yapabilirsiniz.

• Çamaşır makinesi üzerine iki kapaklı ve raflı bir dolap yaptırarak deterjan, yumuşatıcı gibi yıkama malzemelerinin yanı sıra sık sık kullandığınız kozmetik ürünlerini bu dolapta saklayabilirsiniz.

• Lavabonuzun altında boşluk bulunuyorsa, ayakları da kapsayacak şekilde bir dolap yaptırabilir, böylece hem lavabo ayağının çirkin görüntüsünden kurtulabilir hem de temizlik malzemeleriniz için depolama alanı oluşturabilirsiniz.

• Lavabo aynasının üzerine yatay formlu bir dolap yaptırarak sık kullanmadığınız banyo malzemelerinizi bu alanda muhafaza edebilirsiniz.

• Klozetin üst kısmına yerleştireceğiniz raflı bir dolap sayesinde havlularınızı depolayabilir, hemen altına ekleyeceğiniz açık bir rafa banyonuzu şık gösterecek aksesuarlar dizebilirsiniz.


Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?