{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Koltuk Şalı Nasıl Kullanılır? Koltuk Şalı Ölçüleri Nelerdir?

Koltuk Şalı Nasıl Kullanılır? Koltuk Şalı Ölçüleri Nelerdir?

Koltuk Şalı Nasıl Kullanılır? Koltuk Şalı Ölçüleri Nelerdir?

Koltuk şalı hem salon mobilyalarının düzenli ve temiz görünmesini sağlamakta hem de koltuk kumaşlarının ömrünü, fark edilir derecede uzatmaktadır. Koltuk şalı modelleri arasından seçeceğiniz, salon renklerinizle uyumlu bir örtü, oturma odanızın havasını değiştirebilecek etkiye sahiptir. İster zıt ister uyumlu renkler kullanın, koltuklarınızı yenilenmiş gibi bir görünüm kazanacağı kesindir. Peki koltuk şalı nasıl kullanılır?

Koltuk şalı kullanımında birkaç farklı seçenekten söz etmek mümkündür.

• İlk seçenek, klasik örtme biçimidir. Koltukların tüm yüzeyleri kapanacak ve hatta aşağıya bir miktar sarkacak şekilde tasarlanan koltuk şalları, farklı renklerde seçildiğinde salonunuzun rengarenk bir görüntüye sahip olmasını sağlayacaktır.

• Bir diğer seçenek ise yalnızca oturma kısmının örtülmesidir. Bu durumda genellikle koltuk renkleri ile uyumlu, düz veya desenli koltuk şalları seçilmektedir. Fakat seçim ne olursa olsun, bu şalların yıpranmış koltukları dahi yepyeni gösterdiği bilinmektedir.

• Son seçenek ise koltuğun yalnızca kolçakları dışarıda kalacak şekilde oturma ve sırt kısımlarının örtülmesidir. Koltuk ile uyumlu olacak renklerde koltuk şalı seçimi, en çok bu örtme biçiminde önem kazanmaktadır.

Koltuk şalı ölçüleri, tercih ettiğiniz örtme biçimine ve koltuğunuzun uzunluğuna, genişliğine göre değişkenlik gösterecektir.

Üçlü Koltuklar İçin Koltuk Şalı Ölçüleri

Tasarımına göre farklılık göstermekle birlikte, üçlü koltukların uzunluğu 200 ile 240 cm arasındadır. Oturma kısmı 200 cm olan koltuğunuzun tamamını kaplayacak bir şal arayışındaysanız, koltuğunuzun kol kısımlarını da hesaba katmalısınız. Bu durumda;

• 300 x 100 cm ölçülerinde bir koltuk şalı, bu koltuğun tamamını örtmeye yetecektir.

• 220 x 80 cm ölçülerinde bir koltuk şalı ise üçlü koltuğunuzun yalnızca oturma kısmının örtülmesini sağlayacaktır.

• 220 x 110 cm bir koltuk şalı ile hem oturma hem de sırt kısmını örtmek mümkün olmaktadır.

İkili Koltuklar İçin Koltuk Şalı Ölçüleri:

İkili koltuklar, genellikle oturma grubu içerisinde yer alan parçalardan birisidir. Dizaynına göre ölçüleri değişkenlik gösterse de standart olarak en az 2 kişinin oturma kısmına sığacağı şekilde üretilmektedirler. Bu durumda;

• 200 x 100 cm ölçülerinde bir koltuk şalı, ikili koltuğunuzun tamamını örtecektir.

• 160 x 80 cm boyutlarında bir koltuk şalı ise koltuğunuzun yalnızca oturma kısmının şal ile kapanmasını sağlayacaktır.

• 170 x 110 cm bir koltuk şalı ile ikili koltuğunuzun hem sırt hem de oturma kısmını örtmek mümkündür.

Tekli Koltuklar İçin Koltuk Şalı Ölçüleri:

Tekli koltuk veya berjer, oturma gruplarının olmazsa olmazıdır. Genellikle takım içerisinde iki adet bulunan tekli koltuklara, isteğe göre ekleme yapılabilmektedir. Koltuk modelleri arasında en geniş seçeneğin sunulduğu parçalar olan berjerlerin, standart ölçüleri bulunmamaktadır. Bu nedenle seçtiğiniz tekli koltuğun ölçülerini alarak, koltuk şalı modelleri arasından seçim yapmaya girişebilirsiniz. Fakat tekli koltuğa koltuk şalı nasıl örtülür sorusunu yanıtlayabilmek adına örneklendirdiğimiz, tekli koltuk şalı ölçülerine göz atabilirsiniz.

• Kolçakları ile beraber 120 cm genişliğe, 60 cm oturma bölmesine, 90 cm derinliğe ve yaklaşık 80 cm yüksekliğe sahip olan bir berjeri tamamıyla örtmek için; 135 x 120 cm ölçülerinde bir koltuk şalı yeterli gelecektir.

• Aynı ölçülerde bir tekli koltuğun yalnızca oturma kısmını örtmek için ise 70 x 80 cm ölçülerinde bir şal gerekecektir.

• 80 x 120 cm boyutların bir şal ile tekli koltuğunuzun hem oturma hem de sırt kısmını kapatabilmeniz mümkündür.

Koltuk Şalı İçin Hangi Kumaş Tercih Edilmelidir?

Koltuk şalı, genellikle hem temizlik kolaylığı sağlaması hem de salona farklı bir hava katması sebebiyle tercih edilmektedir. Fakat şal seçimi sırasında, doğru kumaşı tercih etmek oldukça önemlidir. Seçeceğiniz kumaş;

• Leke tutmayan

• Su geçirmeyen

• Terletmeyen

• Çamaşır makinesinde yıkanabilir özellikte bir kumaş olmalıdır.

Öte yandan, dekorasyon tercihlerinize göre de koltuk şalı kumaşı seçimi yapmanız elbette mümkündür. Sık tercih edilen örtü kumaşları ise;

• Duck bezi

• Panama keteni

• Pamuklu kumaş

• Peluş koltuk şalı şeklindedir.

Koltuk Şalı ile Farklı Stillerde Dekorasyon Fikirleri

Koltuklarınızın temizliğinden şikayetçi değilseniz ama salonunuzda farklı bir şeyler görmek arzusu taşıyorsanız, koltuk şalınızı farklı biçimlerde de yerleştirebilirsiniz. Peki hem şık görünecek hem de salonunuzun atmosferini değiştirebilecek şekilde koltuk şalı nasıl örtülür veya farklı stillerde koltuk şalı nasıl kullanılır? Gelin, birlikte göz atalım.

• Koltuk şalınızı, 90 x 90 veya 110 x 110 cm ölçülerinde seçebilirsiniz. Bu şalları, koltuğun sırt kısmına üçgen görünecek şekilde yerleştirerek, oldukça şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

• Üçlü veya ikili koltuğunuzun yalnızca bir köşesini şal ile tamamen kapatarak, iki farklı koltuk stiline sahip olabilirsiniz.

• Koltuk şalınızı, tekli koltuğunuza potluk yapacak şekilde sererek, bohem bir tarza kapılarınızı aralayabilirsiniz.

Koltuk Şalı Renk Seçimi ve Kombinasyon Önerileri

Koltuk şallarının kullanımında kumaş türü, ölçü ve renk oldukça önemlidir. Doğru seçimin yapılamaması durumunda temizlikte zorluk çekmeniz veya dilediğiniz etkiyi elde edemememiz mümkündür.

Kırmızı Koltuklar

Kırmızı, bordo, pembe ve sıcak tonların hakim olduğu koltuklarda, açık tonlarda şal seçimi yapmak ortamın ferahlığını arttıracaktır. Krem, bej, sarı, beyaz veya kirli beyaz tonlarında bir koltuk şalı ile sıcak tonlardaki koltuklarınızı örtebilirsiniz.

Mavi Koltuklar

Buz mavisi, bebe mavisi, lacivert gibi mavinin farklı ve soğuk tonlarına sahip koltuklarınız bulunuyorsa; seçiminiz yine soğuk renklerden yana olmalıdır. Krem rengi, açık mavi, soğuk beyaz veya turkuaz koltuk şalları, oturma grubunuza yakışabilecek olanlardır.

Siyah Koltuklar

Siyah, beyaz veya gri tonlarında bir oturma grubuna sahipseniz; koltuk şalı rengi seçiminde çok daha geniş bir yelpaze sizi bekliyor demektir. Yaratmak istediğiniz etkiye bağlı olarak; bordo, kırmızı, bej, krem rengi, açık mavi veya sarı tonlarında koltuk şalı seçimi yapabilirsiniz.

Koltuk Şalının Pratik Kullanımı ve Temizleme Yöntemleri

Koltuk şalı, kullanımı belirli standartlara bağlı gibi görünse de aksine dilediğiniz gibi yerleştirebileceğiniz bir parçadır. Koltuklarınızı tamamen örtebilir veya bir kısmını açıkta bırakabilirsiniz. Koltuk şalı örtmek isteme nedeniniz temizlik ise keten veya duck bezi gibi kumaş türlerinden yana tercih yapmak, temizlikte vakit kazanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca seçtiğiniz şalın çamaşır makinesinde yıkanabilir olması gerekmektedir. Ortalama 1 veya 2 haftada bir koltuk şalınızı yıkamak, yeterli

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?