{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Kokulu Mum Zararlı Mı?

Kokulu Mum Zararlı Mı?

Kokulu Mum Zararlı Mı?  

Kokulu mumlar, yapım aşamasında eklenen çeşitli yağ veya su bazlı esanslar içerirler. Bu esanslar doğrudan yakın mesafeden solunmadığı veya ağız içerisine girmediği takdirde herhangi bir zarar vermezler. Tıpkı oda kokularında olduğu gibi ortamın geneline yayılan çeşitli esanslara sahip olan kokulu mumlar, yanma esnasında bu esansların ortaya çıkmasını sağlar. Mumun boyutuna bağlı olarak uzun süre yakılan kokulu mum, zaten kendisini eriteceği için yoğun bir parçacık salınımına izin vermez. Yoğunluğa maruz kalınmadığı müddetçe zehirlenme gibi bir sağlık sorunu da ortaya çıkmayacaktır. Yine de kokulu mumların 5 adetten fazlasına aynı ortamda yer verilmemesi, 8 saatten daha uzun süre yakılmaması hem yangın tehlikesini en aza indirgeyecek hem de esansların yoğunlaşarak solunum problemi yaratmasının önüne geçecektir. 

Kokulu Mum Hangi Malzemelerden Yapılır? 

Ana malzemesi parafin olan mum, fitil ve renk isteniyorsa toz boyalar kullanılarak üretilmektedir. İçerisine yağ bazlı esanslar eklenerek kokulu hale getirilebilen mumlar, okyanus kokularından baharat notalarına, çiçek kokularından tatlı kokulara dek pek çok farklı esansı barındırabilir. Yapım aşaması esnasında sıvı parafin içerisine eklenen bu esanslar, mum yandıkça parafin ile birlikte eriyerek cezbedici kokuları açığa çıkarırlar. Mum İçinde Hangi Kokular Kullanılır? Kalıcı koku yağları veya uçucu esanslar kullanılarak üretilebilen kokulu mumlar içerisinde, herkesin koku zevkine hitap edebilecek çeşitli botalar bulunabilir. Çam ağacı, reçine, iyot, yasemin, hanımeli, portakal, turunç, mandalina, kavun, çilek gibi yoğun kokulara sahip sebze, meyve ve doğal unsurlar, belirli yöntemlerle kokuları çıkartılarak yağ haline getirilir. Bu yağlar, koku yoğunluğuna göre uçucu veya kalıcı olabilirler. Seçeceğiniz mum kokusu, henüz mum yanmaya başlamadan da hafif bir esans olarak burnunuza gelecektir. Ferah salonlar için deniz ve orman kokuları, sıcak ortamlar için tatlı meyve kokuları tercih edebilir, kokulu mumlarla yaratacağınız muhteşem ortamlarda zihninizi rahatlatan kokulara kapınızı açabilirsiniz. 


Kokulu Mumlar Oda Spreyi Yerine Kullanılabilir Mi?

 Oda spreyleri, doğrudan yalnızca koku parçacıklarının belirli bir ortama yayılması prensibine bağlı çalışır. Mumlar ise, fitil yandıkça parafinin erimesi ve birlikte dondurulduğu esansların açığa çıkması şeklinde bir yol izleyerek dilediğiniz kokunun odanıza yayılmasını sağlar. Fakat kokulu mumlar, ateşle birlikte açığa çıktıkları için içerisinde yoğun bir şekilde yağ barındırmaması gereken ürünlerdir. Bu da kokulu bir mumun etki alanının sınırlı olabileceği anlamını taşır. Evinizde sizi rahatsız eden bariz bir kötü koku varsa, kokulu mumlar bunu örtmeye yetmeyecektir. Fakat sakin ve huzurlu bir ortam yaratmak için hafif esanslara ihtiyaç duyuyorsanız, kokulu mumları rahatlıkla kullanabilirsiniz.



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?