{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Evde Kış Dekorasyonu Önerileri

Evde Kış Dekorasyonu Önerileri

Evin içerisinde en çok vakit geçirilen dönem, kuşkusuz kış mevsimidir. Dış mekan aktivitelerinin sınırlandığı ve ev içerisinde yapılabileceklerin ön plana çıktığı bu dönem, aynı zamanda evinizin görünüşünden sıkılabileceğiniz ve yeni bir dekorasyon arayışına girebileceğiniz dönemdir de… Tam da bu noktada, Madame Coco’nun sizlere sunmuş olduğu şık, yaratıcı ve özgün dekoratif objelerle evinizin veya odanızın görüntüsünü baştan sona değiştirebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz düzenleme önerilerini ise size sunan yine Madame Coco olacaktır.


• Evde kış dekorasyonunun temel unsuru, renk değişimidir. Kışın eve giren ışık arttırılmalı ve daha ferah bir ortam hazırlanmalıdır. Bu nedenle tercih edeceğiniz obje ne olursa olsun, açık tonlarda seçmeye özen gösterilmelidir. Renk değişimini büyük eşyalar üzerinde yapmak zorunda değilsiniz. Örneğin koyu tonlardaki koltuğunuzun üzerine, uyumlu olabilecek açık renk bir örtü serebilir veya salonunuzdaki koyu renkli halının yerine, başka bir odadaki açık renk halıyı yerleştirebilirsiniz.

• Kış dendiğinde pek çok kişinin aklına, sıcak bir yuva gelmektedir. Elbette bu sıcak yuva, kendiliğinden oluşamadığı için evinizde yapacağınız birkaç düzenleme ile ailenizin koşarak eve gelmesini sağlayabilirsiniz. Açık renklerle aydınlattığınız salonunuza ekleyeceğiniz şık bir mumluk, odanızı çok daha sıcak gösterecektir. Yine açık tonlardaki koltuklarınıza, kırmızı kırlentler yerleştirmek salonunuzun havasını bir anda ısıtabilecek bir düzenlemedir.

• Evde yapılabilen ve en sevilen aktivitelerden biri olan film izleme seanslarınızı, daha keyifli hale getirebilecek bir köşe hazırlayabilirsiniz. Bunun için üzerine oturabileceğiniz yastıklar, sarı ışıklı bir zincir led ve TV yanına yerleştireceğiniz minik şamdanlar yeterli olacaktır.

Kışın Ev Dekorasyonunda Hangi Ürünler Tercih Edilmeli?

Kış aylarında evinizde yapacağınız düzenlemelerde, evinizi aydınlatmak ve sıcak göstermek temel hedefleriniz arasında yer almalıdır. Bu ortamı ise Madame Coco’da bulabileceğiniz pek çok ürünle yaratabilirsiniz.

• Aydınlatma Ürünleri: Kış dekorasyonunun ayrılmaz parçaları, aydınlatma ürünleridir. İster elektronik ister manuel sisteme sahip olsun, tüm aydınlatma araçları salonunuza sıcak bir hava katacaktır. Valognes Abajur, sıcak tonları ve dokunmatik özelliği ile salonunuza yakışacak bir Madame Coco ürünüdür. Daha nostaljik bir arayışta iseniz Valerine Büyük Led Fener, ışığı ve mavi tonları ile salonunuzu aydınlatırken vintage görünümü ile sıcak bir etki sağlayacaktır.

• Küçük Ev Aksesuarları: Saat ve çerçeveler, düşünüldüğünden çok daha büyük bir değişiklik yaratmaktadır. Özellikle doğru şekil ve renk seçimi yapıldığında, atmosferi bir anda değiştirebilecek bir etkiye sahiplerdir. Ange Saat, sıcak tonları sayesinde aydınlık odanızın konseptine farklı bir dokunuş yapacaktır. Scarlette Büyük Çerçeve ise salonunuzda veya çalışma odanızda yer verebileceğiniz, içerisine koyduğunuz kocaman gülümsemeli fotoğrafınızla birlikte size mutluluğu ve huzuru çağrıştırarak içinizi ısıtacaktır.

• Saksı ve Sepetler: Kışın bitkiler üzerindeki grileştirici etkisini salonunuza yerleştireceğiniz şık saksılar veya sepetlerle kırabilirsiniz. Brune Küçük Hasır Sepet, doğal dokusu ile odanızı farklı bir ambiyansa sürükleyecektir. İçerisine yerleştireceğiniz saksıda kırmızı çiçekli bir bitki bulunması ise bu etkiyi kat be kat arttıracaktır.

• Biblolar: Küçük olmaları sebebiyle, dekorasyon dendiğinde pek akla gelmeyen biblolar aslında ev düzenlemelerinizi taçlandıracak dokunuşu yapabilmektedir. Algie Biblo’nun verdiği sıcacık etki, evinizin neresinde durursa dursun sizi kış aylarının soğuk atmosferinden sıyıracaktır.

• Vazolar: Büyük veya küçük fark etmeksizin, salonunuzda yer vereceğiniz bir vazo ve içerisindeki çiçekler; evinizin, bahar havasına bürünmesine yardımcı olacaktır. Dışarıdaki keskin ayazın ve kurumuş çiçeklerin olumsuz etkilerini evinizden uzaklaştıracak, size ise kış ortasında bahar çiçeklerinin mis kokusunu içinize çekmek kalacaktır. Sofie Büyük Vazo, içerisine kuru veya canlı çiçek koyabileceğiniz oldukça şık bir Madame Coco ürünüdür. Açık tonlardaki mobilyalarınızla, kusursuz bir uyum sağlayacaktır.

• Halılar: Bir odanın hatta bir evin atmosferini kökten değiştirme gücü bulunan en önemli materyallerden birisi halıdır. Halınızın rengi ve dokusu, aydınlıktan sıcaklığa pek çok unsuru doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle kış aylarında halınızda yapacağınız minik bir değişiklik, hiç zahmete girmeksizin evinizi kışa uygun bir şekilde düzenlemenizi sağlayacaktır. Leila Koyun Post, şömine etkisi yaratan tasarımı ve sıcak tonları ile her salona uyum sağlayabilen bir halı çeşididir. En sık kullandığınız koltuğunuzun veya televizyonunuzun önüne yerleştirerek, sıcak bir etki elde edebilirsiniz.


Kış Dekorasyonunda Mumlar Nasıl Kullanılır?

Evde yapılan kış düzenlemelerinde en sık tercih edilen ürünler arasında kuşkusuz mumlar yer alır. Çünkü mum, kış aylarının aydınlık ve sıcaklık ihtiyacın tek seferde sunabilen nadir parçalardan birisidir. Seçtiğiniz mumluğa göre, evinizde bir konum belirleyebilir veya genel olarak evinizin pek çok noktasına gördüğünüzde keyif alabileceğiniz mumlar yerleştirebilirsiniz. Madame Coco’dan temin edebileceğiniz, birbirinden şık ve sevimli mumluklar sayesinde, dilediğiniz konsepti yakalayabilirsiniz.

• Maxence Biblo hem sıra dışı bir bibloya hem de muhteşem bir mumluğa sahip olmanızı sağlayan bir Madame Coco ürünüdür. TV yanında, kitap rafında veya çalışma masasında kullanabileceğiniz Maxence Biblo’nun üzerinin açık olduğundan emin olmanız, olası tehlikelerden sizi koruyacaktır.

• Chanael Biblo, yüksek dizaynı sebebiyle kitaplık gibi eşyalarla birlikte kullanılmamalıdır. Fakat giriş holünüzdeki raflar veya çalışma alanınızdaki sehpalar üzerinde muhteşem bir ambiyans yaratacaktır.

• Yılbaşı Perine Küçük Mumluk, ışıltılı süslemeleri ile mum ışığının etkisini arttıran harika bir tasarıma sahiptir. Korumalı olması sebebiyle ister yerde ister rafta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yılbaşı yemeğiniz için hazırladığınız sofranızda da oldukça şık görünecektir.

• Yılbaşı Paulonie Küçük Mumluk, vintage esintileri ile evinizi aydınlatırken aynı zamanda ısıtacaktır. Salonunuzda TV yanında veya sehpa üzerinde kullanarak, hoş bir ortam yaratabilirsiniz.

Evimi Güzelleştirmek İçin Neler Yapabilirim?

Bir evi güzel kılan şey, aslında eşyalar değil içerisinde kurulan sevgi bağıdır. Bu bağı yansıtan, sevgiyi güçlendiren ve ortak hisleri derinleştiren ev dekorasyon stilleri, evinizin güzelliğini elbette kat be kat arttıracaktır. Bunun için doğadan faydalanmak, en iyi seçenektir.

• Hem yaz hem de kış mevsiminde evinizin ihtiyaç duyduğu aydınlığı, duvar renklerinizi açarak gerçekleştirebilirsiniz. Açık renkli salon duvarınıza yerleştireceğiniz ahşap çıtalar üzerine minik ve sevimli biblolar koyabilirsiniz.

• Ahşap bir paneli evinizin girişine veya salonunuzun geniş duvarına yerleştirdikten sonra, hasır sepetlere koyacağınız sarmaşık saksılarını, panelin iki ucuna koyabilirsiniz. Böylelikle sarmaşık büyüdükçe ahşap panele sarılacak ve evinizin içerisinde doğal bir akış yaratacaktır.

• Sıradanlıktan sıkıldıysanız, ev dekorasyonu düzenlemelerinizde boya kullanabilirsiniz. Uyumlu tonlarla oluşturacağınız geometrik şekillerin ortasında minik bir raf ekleyebilir ve rafa Madame Coco çerçevelerinden birini, içerisinde gülümseyen bir fotoğrafınızla birlikte yerleştirebilirsiniz.


Küçük Ev Nasıl Geniş Gösterilir?

Küçük evleri büyük göstermek için kullanabileceğiniz iki temel unsur bulunmaktadır. İlki, açık renk tercihidir. Beyaz ve krem tonları, algıyı genişleterek bulunulan yerin olduğundan büyük görünmesini sağlamaktadır. Bir diğer seçenek ise ayna kullanımıdır. Odanızın bir kısmını ayna yansımasında görmek, daha fazla alan olduğu algısını yaratmanızı sağlayacaktır.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?