{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Kırlent Kumaşı Nasıl Olmalı?

Kırlent Kumaşı Nasıl Olmalı?

Kırlent Kumaşı Nasıl Olmalı? 

Kırlentler, salonunuzun ve oturma odanızın en doğal aksesuarlarıdır. Hem koltukta geçirdiğiniz süreyi daha kaliteli hale getiren hem de şıklıklarıyla salonunuzun ve oturma odanızın eşsiz esintilerine ayak uyduran kırlentler, çok geniş seçenek sunulan tekstil ürünleri arasında yer alır. Kırlentler, kıyafetler kadar sık kullanılmayan fakat vücudumuzda doğrudan temas eden koltuk yastıklarıdır. Koltuk takımlarının sırt yastıklarına ek olarak beli rahatlatmak için arkanıza yerleştireceğiniz bir kırlent, daha sağlıklı bir oturma pozisyonu bulmanıza yardımcı olacaktır. Kırlentler, pamuklu, kadife, polyester gibi çeşitli kumaş türleri kullanılarak üretilirler. Pamuklu kumaş, bilindiği gibi sıvıyı hızlıca emen bir yapıya sahiptir. Polyester ve kadife kumaş ise suyu içerisine çekmekten ziyade dışarı doğru iter. Kırlentlerin kullanıldığı ortamlar yiyecek ve içecek tüketilen ortamlar olduğu için, kirlenmeleri olağandır. Bu durumu en aza indirebilmek adına kırlent kumaşı tercihinizi kadife veya polyester kumaştan yana yapmanız, önemli bir kolaylık sağlayacaktır. Sıvıları rahatça içerisine çeken bir kumaş türü, kırlentlerinizin kolayca lekelenmesine ve bu lekelerle zorlu bir mücadeleye girmenize yol açacaktır. Temizliği kolay kumaşlar ise hijyen açısından maksimum güvenlikli kırlentlere sahip olmanızı sağlar. 


Kırlent Boyutları Ne Olmalı?

Salonunuza hakim olan havayı değiştirmenize olanak sağlayan en etkili aksesuarlar kırlentlerdir. Kırlent boyutları seçilirken dikkat edilmesi gereken birkaç husus bulunur. Bunlardan ilki, koltuğunuzda rahatlamanıza yardımcı olacak boyutlarda kırlent seçimidir. Bel boşluğunuza oturacak büyüklükte bir kırlent, uzun süre koltukta otursanız dahi sırt ve bel ağrısı çekmenizin önüne geçecektir. Bir diğer nokta ise, salonunuzda yer alan koltukların boyutudur. Bazı koltuklar, kaba iskelet üzerine oturtulmuş minderlerden oluşur. Bu tür minimal tasarımların üzerine yerleştirilecek kırlentler küçük boyutlu seçilmelidir. Aksi takdirde, ortaya uyumsuz bir görüntü çıkabilir. Yataklı, açılabilir, oturma yeri geniş koltuklar için ise büyük kırlent seçimi, en doğrusudur. Büyük koltuklarda kaybolacak boyutlardaki kırlentler, istediğiniz etkiyi yaratmada eksik kalacaktır. 45x45 boyutundaki Saville Kaz Tüyü İkili Kırlent Set - Bordo ürün ile koltuklarınızda kırmızının tonlarını tercih edebilir veya 50x50 boyutlarıyla Corn Kırlent - Açık Mürdüm ürünü tercih edebilirsiniz. Diğer tüm ürünleri keşfetmek için kırlent kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. Kırlent Sayısı Nasıl Belirlenir? Kırlent sayısı belirlenirken aklınıza gelmesi gereken ilk konu, salonunuzun genişliğidir. Büyük salonlarda yer alan koltuklar çok sayıda kırlenti kaldırabilirken, küçük boyutlu salonlardaki koltuklar kırlent sayısının mümkün olduğunca az olması gerektiği izlenimini verir. Geniş salon, aynı zamanda çok sayıda misafiri ağırlayabileceğiniz ferah bir ortam demektir. Misafir sayınız çoğaldıkça, kırlentlerin işlevlerinden dolayı sayılarının da artması olağandır. Ayrıca büyük salonların dekorasyonlarında, doluluk kritik bir noktadır. Dolu görünen geniş bir salon, sıcak bir ortama işaret eder. Küçük bir salon, az sayıda kırlent anlamına gelir. Koltuk sayısı veya büyüklüğü, geniş bir salon kadar olsa dahi, küçük salonlarda çok sayıda kırlent kullanılması odanın boğulmasına sebep olacaktır. Kırlentler, bilindiği gibi yalnızca işlevleri değil birer aksesuar olmaları sebebiyle de tercih edilir. Bu nedenle kırlent sayısı, boyutu ve rengine karar vermek, tüm salonunuzun dizaynına etki edecek seçimlere yönelmenizi gerektirir. 


Kırlentlerde Renk Seçimi Neye Göre Yapılır? 

Kırlentlerin dekoratif özellikleri estetik kaygılarla yerleştirilmelerine olanak sağlar. Düz renkli koltuğunuzun havasını değiştirmek için rengarenk yastıklar kullanabilir veya dilediğiniz tarza uygun kırlent desenleri aracılığıyla eşsiz bir ambiyans yaratabilirsiniz. Kırlent rengi seçiminizi, tek bir renk veya desen üzerine yapmak zorunda olmadığınızı belirtelim. Sizlerle, sık tercih edilen koltuk renkleri üzerinden hangi renklerde kırlent seçimi yapabileceğinize dair önerilerimizi paylaşacağız. Gri koltuklar için kırlent rengi önerileri siyah, beyaz, kırmızı ve sarı veya bu renklerin harmanlandığı geometrik, bitkisel motifli kırlentlerdir. Krem rengi koltuklar için kırlent rengi önerileri bordo, camel, turuncu, beyaz renklerdir. Krem rengi, sıcak ve soğuk renklerin ortasında yer alması sebebiyle sık sık tercih edilir. Tercihiniz soğuk renklerden yana olacaksa beyaz üzerine kırmızı ve sarı desenli kırlentleri seçebilirsiniz. Mavi renkli koltuklar için kırlent rengi önerileri beyaz, buz mavisi, lacivert ve krem rengidir. Salonunuzdaki soğuk havayı kırabilecek kırlentler, beyaz zemin üzerine mavi ve kırmızı bitkisel motifli veya çizgili kırlent modelleri olabilir. Siyah koltuklar için kırlent önerileri beyaz, kırmızı ve sarıdır. Siyah renk, salonunuza bir ağırlık getirecektir. Bu nedenle kırlent renklerinizi mümkün olduğunca canlı seçmeniz önerilir. Yeşil renkli koltuklar için kırlent önerileri turuncu, açık yeşil, turkuaz ve açık mavi renkleridir.



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?