{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Katı Meyve Sıkacağı ile Neler Yapılır?

Katı Meyve Sıkacağı ile Neler Yapılır?

Katı Meyve Sıkacağı ile Neler Yapılır?  

Katı meyve sıkacağı, mutfağınızda yer verebileceğiniz en önemli küçük ev aletlerinden birisidir. Günlük olarak sık sık kullanacağınız, kendi meyve sularınızı hazırlayacağınız katı meyve sıkacaklarıyla hem kendiniz hem de çocuklarınız için eğlenceli bir üretim süreci geçeceği neredeyse kesindir. Günümüzde meyve suları, içerisindeki çok sayıda katkı maddesi nedeniyle özellikle anneler tarafından tercih edilmiyor. Alternatif olarak katı meyve sıkacağı, elektrikli narenciye sıkacağa gibi araçlarla en sağlıklı meyve suları sıkılıyor. Katı meyve sıkacağınızın modeline göre sıkabileceğiniz meyveler değişkenlik gösterebilir. Fakat portakal, limon, mandalina ve greyfurt her narenciye sıkacağı için uygun meyvelerdir. Özellikle kış ayları vücut direncinin düştüğü, bağışıklığın kuvvetlendirilmesi gereken zamanlardır. Bu nedenle çeşitli takviyeler almayı tercih edenlerin yanı sıra, bu takviyeyi doğal ürünlerle karşılamaya çalışanlar da bulunur. Katı meyve sıkacağı, bağışıklık sistemine doğrudan katkıda bulunan C vitamini içeren pek çok meyveyi kısa sürede sıkmanıza olanak tanır. Katı meyve sıkacağı ile mandalina suyu, portakal suyu, greyfurt suyu elde edebilir veya bu meyveleri limonla da birleştirerek karışık bir meyve suyuna sahip olabilirsiniz. 


Narenciye Sıkacağı Çeşitleri Nelerdir? 

Meyve sıkacakları basit narenciye sıkacağı, elektrikli meyve sıkacağı ve katı meyve sıkacağı olarak çeşitlendirilmiştir. Basit narenciye sıkacakları, genellikle her evde bulunan ve limonun suyunun sıkılması için kullanılan küçük boyutlu ve genelde plastik gereçlerdir. Hazneleri ve sıkma yuvaları oldukça küçüktür. Bu nedenle basit bir narenciye sıkacağı ile bir bardak meyve suyu hazırlamak oldukça zorludur. Elektrikli meyve sıkacakları, küçük, orta ve büyük boyutlarda olabilirler. Fişe takılarak kullanılan elektrikli meyve sıkacakları, kestiğiniz meyveyi sıkma yuvasına oturttuğunuzda dönmeye başlar ve elinizdeki meyvenin suyunu çıkarmanızı sağlar. Elektrikli meyve sıkacakları ise iki farklı çeşittedir. İlki hazneli sıkacaklardır. Bu modellerde sıkma yuvasının hemen altında geniş bir hazne yer alır. Siz meyvenizin suyunu sıktıkça, alttaki haznede birikir ve buradan doğruca bardağınıza alabileceğiniz lezzetli meyve suları ortaya çıkar. İkinci model ise haznesi olmayan modellerdir. Bu elektrikli sıkacak çeşidinde sıkma yuvasının altında küçük bir kase yer alır ve siz meyvenin suyunu sıktıkça, bu hazneden doğruca bardağınıza meyve suyu dolar. Elbette sıkacağınızın altına uygun boyutlarda bir bardak koymanız koşuluyla… Katı meyve sıkacakları ise kollarınızı, meyveyi bastırma zahmetinden ve uzun süren meyve sıkma işlemlerinden kurtaracak en güzel çözümdür. Elektrikli meyve sıkacaklarında olduğu gibi hazneli ve haznesiz modelleri bulunan katı meyve sıkacakları, mutfağınızdaki en pratik aletler arasında hızlıca yerini alacaktır. İkiye böldüğünüz meyveyi, sıkma yuvasına yerleştirmeniz ve kolu aşağı çekmeniz yeterlidir. Uygulayacağınız basınçla meyvenizin suyu hazneye veya katı meyve sıkacağınızın altına yerleştirdiğiniz bardağınıza usul usul dolacaktır. Eviniz için en kaliteli katı meyve sıkacaklarını, narenciye sıkacaklarını Madame Coco şubelerinde veya online mağazasında bulabilirsiniz. 


Meyve Sıkacakları Nasıl Temizlenir? 

Meyve sıkacakları ister küçük ister büyük boyutlu olsunlar, meyvenin suyunun akması için delikli yapıya sahip olmak zorundadırlar. Bu durum, sıkma yuvası oval şeklinde olan sıkacakların temizliğini bir miktar zorlaştırabilir. Narenciye sıkacağınızı, alttaki haznesinden ayırarak bol su altında yıkayabilirsiniz. Küçük boyutlu olmaları sebebiyle aralarda meyve posaları kalmamasına özen göstererek parmağınızda sıkma yuvasını temizleyebilirsiniz. Elektrikli meyve sıkacaklarınızı haznesinden veya motorundan ayırarak aynı işlemlerle meyve posalarından arındırmanız mümkündür. Elektrikli meyve sıkacakları daha büyük boyutlarda oldukları için tek tek sıkma yuvası deliklerindeki posaları çıkarmakla uğraşmanıza gerek yoktur. Katı meyve sıkacaklarında sıkma yuvası, çıkarılabilir özelliktedir. Diğer meyve sıkacağı türlerine göre farklı bir yapıya sahip olan katı meyve sıkacağı yuvalarını, ters bir şekilde bol suyla yıkadığınızda temiz bir sıkma yuvasına ulaşabilirsiniz. Ürününüz hangisi olursa olsun, bulaşık makinesi, meyve sıkacaklarının temizliği için doğru bir tercih değildir. Delikli yapıları nedeniyle elde yıkanmadığı müddetçe, meyve sıkma yuvalarındaki meyve posalarının temizlenmesi neredeyse imkansızdır. Bulaşık makinesi, her bir parçayı ayrı ayrı değil toplu olarak yıkadığı için, sağlıklı bir sonuç elde edilmesinin önünde engeldir. Bu nedenle meyve sıkacağınızın yuvasını ve haznesini elinizde yıkamanızı tavsiye ediyoruz.



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?