{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Kahve Yanı Bardağı Kaç Cc Olmalı?

Kahve Yanı Bardağı Kaç Cc Olmalı?

Kahve Yanı Bardağı Kaç Cc Olmalı?  

Kahve yanı bardakları, misafirleriniz veya kendiniz için hazırladığınız kahvelerinizin yoğun telvesi nedeniyle ağzınızda oluşabilecek tortuları gidermek üzere ikram edeceğiniz sular için kullanılır. Bu nedenle büyük bardaklarda su servis etmek yerine bir veya iki yudumluk su servisi yeterli olacaktır. Şık kahve yanı bardakları genellikle 40 cc ile 70 cc arasında hacimlere sahiptir. Bu ölçüler, kahvenin ardından ağızda kalan telvenin giderilmesi için yeterlidir. Pek çok farklı markanın çok sayıda model ve tasarımlarda ürettiği kahve yanı bardaklarında cc veya ml cinsinden ölçülerle karşılaşmanız mümkündür. Santimetreküp ifadesinin kısaltılmış hali için kullanılan cc ve mililitrenin kısaltılmış hali olan ml ölçü birimleri birbiriyle eş değerdedir. 1 cc, 1 ml’ye denk düşmektedir. Kahve Yanında Ne İkram Edilir? Su, kahve yanında ikram edilmesi gereken bir içecektir. Fakat elbette ikramınız bununla sınırlı olmak zorunda değildir. Çeşitli çerezler, lokumlar ve çikolatalar, misafirlerinize kahvenin yanında ikram edebilecekleriniz arasındadır. 

• Lokum, hatta kuş lokumları acı bir kahvenin yanında tüketilebilecek en lezzetli atıştırmalıklardan birisidir. Minik boyutları, farklı aromalardaki eşsiz lezzetleriyle kahvenizin acı tadını hafifletecek şekerlemelerdir. 

• Kahveli çikolata topları, en sık tercih edilen kahve yanı ikramlarından birisidir. Sade çikolatalar da tercih edilse de ağızdaki kahve tadının bozulmaması adına kahve çekirdeklerinin çikolatayla kaplandığı ikramlıkları tercih etmek isteyebilirsiniz. 

• Tatlı kurabiyeler, kahvenin acı tadını renklendirmek için ikram edebileceğiniz atıştırmalıklardır. Tarçın, üzüm, çikolata gibi farklı tatlarla zenginleştirilmiş bu lezzetler misafirlerinizle sohbetinizi daha da derinleştirecek. 


Kahve Yanı İkramları İçin Fincan Altlığı Kullanılır Mı?

Türk kahvesi yanında vereceğiniz ikramlarınızı kahve fincanı tabağına koymak hem estetikten uzak bir görüntü ortaya çıkaracaktır hem de çikolata ve lokum gibi ikramların sıcaktan etkilenerek şekillerinin bozulmasına sebebiyet verecektir. Şık bir sunum için, minik bir tepsi üzerine kahve fincanınızı ve tabağını, kahve yanı su bardağınızı ve ikram kasenizi yerleştirebilirsiniz. Sade bir sunum tercih ediyorsanız, Madame Coco’da her boyunu bulabileceğiniz Petit Concept Ayaklı Kase veya Petit Concept Yuvarlak Mini Tabak, kahve yanı sunumlarınız için idealdir. Daha renkli bir sunum arayışındaysanız, Rêve Bleu Pissenlit Mini Tabak ve Rêve Bleu Pissenlit Kare Tabak, size şık bir yanıt oluşturacak sunum tabaklarıdır. 


Doğru Ölçüde Kahve Nasıl Pişirilir?

Çok acı veya su gibi kahveler, yorgunluğunuzu almak bir yana dursun sizi kahve içtiğinize pişman edebilir. Doğru ölçüde kahve pişirmek, vereceği lezzetin yanı sıra keyifle içmenize de vesile olacaktır. 

1. Her bir fincan için bir tatlı kaşığı kahveyi cezveye koyun 

2. Boş bir fincanı ölçü kabı olarak kullanın ve cezveye kaç kişilik kahve yapıyorsanız o kadar sayıda fincan su koyun. Fakat bu ıslak fincanı diğerlerinden ayırmayı unutmayın 

3. Kısık ateşe koyduğunuz cezvenizi ilk 30 saniye yavaşça karıştırın ve sonra pişmeye bırakın 

4. Telve, cezveniz üst kısmında birikmeye başladığında koyulaşmasını bekleyin

5. Tatlı veya çay kaşığı yardımıyla üstte biriken telveden bir miktar fincanın içerisine koyun ve yeniden kahvenizi ocağa yerleştirin 6. Cezve içerisindeki kahve tam kaynamadan ocaktan alın ve fincanlara servis edin Bol köpüklü, leziz mi leziz kahveniz hazır, Madame Coco kahve yanı su bardakları ve sunum tabaklarıyla servis edeceğiniz ikramlıklarla beraber kahvenizi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?