{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Keyifli Bir Kahve Deneyimi İçin Evinizde Oluşturabileceğiniz Kahve Köşesi Fikirleri

Keyifli Bir Kahve Deneyimi İçin Evinizde Oluşturabileceğiniz Kahve Köşesi Fikirleri

Keyifli Bir Kahve Deneyimi İçin Evinizde Oluşturabileceğiniz Kahve Köşesi Fikirleri

Evde kahve köşesi dekorasyonu yapmak, günün yorgunluğunu atabileceğiniz, keyifli saatler geçirebileceğiniz özel bir alana sahip olmak demektir. Ev işleri, ofisin gerginliği ve olumsuz bir enerji yüklemesine sebep olan daha pek çok farklı durum, yaşam kalitenizi düşürebilmektedir. Bu tarz durumlar için kendinize özel bir alan açmak ve tüm negatif enerjiyi dışlayabileceğiniz bir atmosfer yaratmak hem kendinizi yenileyebilmeniz hem de rahat bir nefes alabilmeniz için oldukça önemlidir. Evinizin dilediğiniz bir yerine yerleştireceğiniz şık bir kahve köşesi, ayrıca görsel olarak da olumlu bir izlenim yaratacaktır. Peki evde kahve köşesi için neler gerekir? Kahve köşesi nasıl yapılır ve hangi aksesuarlar tercih edilmelidir? Gelin, hep birlikte, sizi rahatlatacak eşsiz bir alanın nasıl yaratılabileceğine göz atalım.

Evde Kahve Köşesi Nasıl Yapılır?

Evde kahve köşesi düzenlemesinin ilk adımı, nerede yapacağınıza karar vermektir. Çünkü seçilen alan, kullanılacak dekorasyon malzemelerinden kahve köşesi aksesuarları seçimine pek çok şeyi doğrudan etkilemektedir. Fakat elbette seçtiğiniz konum ne olursa olsun, kahve köşesi yapımı için gerekli olan sabit materyaller olmazsa olmazdır. Peki bunlar nelerdir? Kullanabileceğiniz kahve köşesi fikirleri arasında neler bulunur?

Kahve Köşesi Fikirleri

Kahve köşeniz için en verimli sonucu, henüz başlamadan bir konsept belirleyerek elde edebilirsiniz.

• Deniz Teması: Denizin ve güneşin rahatlatıcı kombinasyonunu kahve köşenize dekoratif öğeler yardımıyla yerleştirebilirsiniz. Aksesuar ve dekor renklerinizi mavi, bej ve beyaz şeklinde seçerseniz, kahve köşenize baktığınızda adeta bir plajda kızgın kumlardan serin sulara atlamış gibi bir enerji yakalayabilirsiniz.

• Doğa Teması: Yeşil, mavi ve beyaz; doğanın en hafif en sevilen tonları arasında yer almaktadır. İster balkon ister mutfak ister salonda kurulu olsun, kahvenizi hazırlarken doğanın gevşetici tonlarına kendinizi teslim edebilirsiniz.

• Süper Kahraman Teması: Ruhu çocuk kalanların en sevdiği kahve köşesi dekorasyon fikirleri arasında yer alan bu tema, tam anlamıyla eğlenceli bir hazırlık sürecinin sizi beklediğine işarettir. Seçtiğiniz süper kahramanların kostüm renklerini kullanabileceğiniz bu düzenlemede, köşenize aynı temada fincanlar da eşlik etmelidir.

• Harry Potter Teması: Çok sevdiğiniz ve izlemekten vazgeçemediğiniz filmlerin, kahvenizi hazırlarken size güç vermesini istiyorsanız, Harry Potter konseptinin tam olarak size uygun olduğu söylenebilir. Siyah, kahverengi, bej ve elbette kırmızı ve sarı tonları; size bu temada yol gösterecek renklerdir.

Kahve Köşesi İçin Aksesuar Önerileri

Kahve köşesi aksesuarları satın almadan evvel, uygulayacağınız temayı belirlemek oldukça önemlidir. Çünkü bardaktan askıya, dolaptan kahve kavanozuna pek çok gereci bu temaya uygun satın alabilir ve köşenizde muhteşem bir uyum yakalayabilirsiniz. Kahve köşesi dekorasyon fikirleri oldukça geniş bir hayal dünyasının ürünleridir. Öncelikle kendi zevkinize ve tarzınıza uygun belirleyerek kendi konseptinizi yaratabilir ve bunu tamamlayacak aksesuarları kendiniz belirleyebilirsiniz. Fakat ne yapacağınızdan emin olamıyor ve evde kahve köşesi nasıl yapılır diye merak içinde araştırma yapıyorsanız, buyurun önerilerimize.

• Her kahve köşesinin olmazsa olmazı, bir raf veya dolaptır. Kahve makinelerinizi koyabileceğiniz, fincanlarınızı hazırlayabileceğiniz bu rafı vintage halat düzenlemeli modellerden yana seçerseniz deniz ve doğa temalı bir köşe için ilk adımı atmış olursunuz.

• Bardak yerleşimini ister raf ister askı ile yapabilirsiniz. Daha doğal bir görünüm arıyorsanız raf, daha şık bir konsepti tercih ediyorsanız bardak askıları, bu konuda en büyük yardımcılarınızdır.

• Ek bir düzenleme ile bardak altlıklarınızı, alışılmışın dışında bir düzende kahve köşenize yerleştirebilirsiniz. Deniz, orman, süper kahraman gibi farklı temalardaki bardak altlıklarınızı açık bir rafa dizerek, konseptinizi güçlendirebilirsiniz.

• Her kahve içişinizde çekmeden karıştırıcı almak istemiyorsanız, kahve makinelerinizin veya bardaklarınızın hemen yanına minik bir gereç içerisine ahşap karıştırıcılar koyabilirsiniz. Böylelikle sık tükettiğiniz kahvenizin, ayrıca bulaşık çıkarmasını da önlemiş olursunuz.

Salonda Şık ve Pratik Bir Kahve Köşesi Nasıl Oluşturulur?

Kahve köşesi yapımı denildiğinde akla ilk gelen mekan mutfaktır. Oysa salon, genişliği bakımından bu rahatlatıcı köşeye en uygun alanlardan birisidir. Elbette salonda kahve köşesi düzenlemesi yapmak, çok daha fazla özen gerektirmektedir. Çünkü mutfak, balkon gibi noktalarda bu köşe size özel bir alan iken; salon kahve köşesi evinize gelen misafirlerinizin de ortak olduğu bir görüntü sunacaktır.

• Salonda kahve köşesi yapımında, konum seçimi oldukça önemlidir. Açık mutfak düzenlemelerinde, salon ile mutfak arasında kalan bir kolon önüne köşenize hazırlayabilirsiniz. Böyle bir yerleşiminiz bulunmuyorsa, seçeceğiniz yer salonunuzda bulunan yemek odası takımınızın yakınlarında olmalıdır.

• Salon kahve köşelerinde tema seçiminizi açık tonlu olanlardan yana yapmak, salonunuzun görüntüsünü de güzelleştirmenizi sağlayacaktır. Özellikle doğa ve deniz teması, bej rengin iç açıcı tonlarının kullanıldığı kahve köşesi dekor çeşitleri ile tanışmanıza vesile olacaktır.

• Salonunuza yerleştireceğiniz bu muhteşem köşe için ek bir raf bulundurmayı ve fotoğraflarınızı da bu köşeye yerleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Mutfakta Rahat Bir Kahve Köşesi Nasıl Tasarlanır?

En leziz, en keyifli ve en güzel kahvelerin içildiği yer, kuşkusuz mutfaktır. Genel durumu, yiyecek ve içecek tüketimi üzerine kurulu olduğu için, mutfak kahve köşesi yapımında ayrıca oturma alanı ihtiyacı da bulunmaz. Bu nedenle mutfakta kahve köşesi nasıl yapılır sorusunun yanıtı, diğer ev bölümlerine nazaran çok daha pratik ve basit cevaplar içermektedir.

• Mutfakta kahve köşesi için en uygun noktalar, duvarların keşişim yerleridir. Köşeli bir tasarım sayesinde hem büyük hem de küçük mutfaklara uygun bir köşe hazırlamak mümkündür.

• Mutfağınızdaki kahve köşenizin arka planına, ince çıtalarla çeşitli düzenlemeler yaparak, bu alanı hareketlendirebilirsiniz. Ayrıca yatay konumda çıtalar yerleştirdiğinizde, aralarına sıkıştırarak kullanabileceğiniz minik raflar sayesinde köşeniz kendiliğinden hazır hale gelebilecektir.

• Dilerseniz köşenizi, geniş mutfak tezgahınız üzerine de kurabilirsiniz. Mutfak kahve köşesi, özellikle uzun tezgahlar üzerinde oldukça şık görünmektedir. Üstelik dolap ve tezgah arasına yerleştireceğiniz basit bir bardak askısı ile alanı daha verimli de kullanabilirsiniz.

Balkonda Kendinize Özel Kahve Köşenizi Yaratın

Evlerin en ferah ve en rahatlatıcı alanları, kuşkusuz balkonlardır. Balkonda kahve köşesi hazırlamak ise işlerin en keyiflisidir demek, yanlış olmayacaktır. Özellikle geniş balkonlarda, tekli koltukların ve yumuşacık minderlerin eşlik ettiği kahve köşeleri, şehrin gri maskesinin kaldırılabileceği ve doğadan bir parça rahatlamanın koparılabileceği alanlardır. Balkonda kahve köşesi fikirleri ise şöyledir:

• Küçük bir balkona sahipseniz, bu alanın tamamını kahve köşenizle birlikte bir dinlenme alanı haline getirebilirsiniz. Köşeye yerleştireceğiniz minik raflar üzerine makinelerinizi koyabilir, bardaklarınızı doğrudan duvara monte edeceğiniz askıya asabilirsiniz. Raflara ayrıca gerekli malzemelerin yanı sıra minik saksılar ve çiçekler de ekleyerek, balkonunuzu cennetten bir köşe haline getirebilirsiniz.

• Balkon renklerinize de bağlı olarak tercih edeceğiz, raf veya dolap mutlaka kapanacak şekilde olmalıdır. Rüzgar, toz ve yağmur, balkonunuz kapalı değilse malzemelerinizin ıslanmasına sebep olacaktır.

• Balkonunuzun genel konseptine uygun renklerde bir kahve köşesi hazırladıktan sonra, yine benzer renklerde fayanslar kullanarak zemininizi güzelleştirebilirsiniz.

• Kahve köşenizdeki raflar veya askılar arasına sarmaşık sardırarak, eşsiz ve natürel bir görüntü elde edebilirsiniz.

• Kahve köşenizin hemen yanına puf veya minder ekleyerek, dostlarınızla doğanın içinde hoş sohbetler gerçekleştirebileceğiniz bir alana sahip olabilirsiniz.


Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?