{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

İdeal Yorgan Nasıl Olmalı?

İdeal Yorgan Nasıl Olmalı?

İdeal Yorgan Nasıl Olmalı? 

En iyi ve en sağlıklı yorgan , kilo ve boyunuza uygun ölçülerde, terletmeyecek kumaşa sahip, sıcak tutan ve hava alan dolgu malzemesiyle üretilmiş yorganlardır. Kendiniz için en iyi yorgana sahip olmak, vücudunuzun dinlenmesini, uykunuzun daha kaliteli ve kesintisiz hale gelmesini dolayısıyla bir sonraki güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır. Yorganınız için en iyi ölçüyü, dolgu malzemesini ve ağırlığı nasıl seçebileceğinize gelin birlikte göz atalım. İdeal yorgan nasıl olmalı ? 

• İdeal ölçü: Yorganlar, çok sayıda yatak odası tekstili ürünüyle birlikte kullanıldıkları için standart boyutlara sahiptir. Fakat bu standart ebatlar içerisinden kendinize en uygun olanı seçebilmenin ilk adımı boy ölçünüzü bilmenizdir. 155x215 cm olarak üretilen tek kişilik yorganlar, ortalama boya sahip olanlar için aslında yeterlidir. Fakat boyunuz ve kilonuz ortalamanın üzerinde rakamlara sahipse 195x215 cm ölçülerindeki çift kişilik yorganları da tercih edebilirsiniz. Burada önemli olan nokta yorganınızın boy ölçünüzden 20-25 cm kadar daha uzun olmasıdır. 

• İdeal dolgu malzemesi: Kaz tüyünden elyafa, pamuktan yüne yorganlar için çeşitli dolgu malzemeleri bulunur. Dolgu, yorganın ağırlığından verdiği hissiyata dek pek çok şeyi değiştirebilecek kritik bir etmendir. Doğru dolgu malzemesi seçimi, evinizdeki nem oranı, sıcaklık ve uyku sürenize bağlı olarak gerçekleştirilebilir. Çok nemli ortamlar için pamuk yorganlar, kuru ortamlar için ise elyaf yorganlar tercih edilebilir. Her iki materyal de ortamdaki nemin dengelenmesini sağlayacaktır.

• İdeal ağırlık: Yorgan ağırlığı, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu sıcaklık ve dinlenmeye bağlı olarak seçilebilecek bir etmendir. Günümüzde, geçmişte kullanılan yün ve pamuk yorganlar teknoloji sayesinde en hafif hallerine kavuşmuş durumdadır. Fakat ağır bir yorgan tercih etmeniz durumunda, vücudunuz üzerinde uyku esnasında bir baskı oluşacak ve kaslarınız, savunma modunu bırakarak dinlenmeye daha hızlı geçiş yapacaktır. 


En İyi Yorgan Kumaşı Hangisidir? 

Ölçü ve dolgu malzemesinin yanı sıra yorgan kumaşları, uykunuz için oldukça önemlidir. Doğal, hava alan bir yapıya sahip dolgu malzemesi, aynı özellikleri veya daha iyi özellikleri barındıran kumaşlarla kaplanmış olmadığı takdirde, yorganınızdan maksimum verimi almanız mümkün olmayacaktır. Madame Coco yorganları, mikrofiber kumaşlardan aloe vera özlü kumaşlara dek zengin bir seçenek sunar. Cildinizle dost bitkisel içerikli kumaşlar, alerjik hassasiyetini gözeterek toz ve kir tutmayan kumaşlar, seyrek dokumaları sayesinde cildinize nefes aldıran kumaşlar Madame Coco’nun ürün yelpazesi içerisinde yer alır. Kişisel ihtiyaçlarınıza göre seçebileceğiniz farklı dokudaki yorgan kumaşları, sağlıklı bir uyku uyumanıza yardımcı olacaklardır. Yorgana Nevresim Nasıl Geçirilir? Günümüz teknolojisi ne kadar ilerlemiş olursa olsun, maalesef hala nevresimi yorgana geçirebilecek bir ürün üretilemedi. Bu da pek çok ailenin hiç istemediği bir aktivite olmayı sürdürdüğü anlamına geliyor. Uzun uğraşlar sonucu takılabilen nevresimler için basit ipuçlarıyla bu işi kolaylaştırmaya çalışacağız. 

1. Nevresiminizi dış kısmından köşelerini tutarak yorganınıza geçirebilirsiniz. Köşelere kadar kıvırdığınız nevresimin köşelerinden parmaklarınızı içe doğru çıkardıktan sonra serdiğiniz yorganınızın köşelerini tutup nevresimi sallayarak bu işi bir miktar daha kolaylaştırmış olacaksınız. 

2. Yorganınızı köşelerinden tutup nevresimin açık kısmından içeri doğru ittirerek geçirebilirsiniz. Yorganın köşelerini tutan parmaklarınız boşa çıkmadığı müddetçe, nevresiminiz düzgün bir şekilde geçirilmiş olacaktır. 

3. Yarıya kadar sıyırdığınız nevresiminizi, açık ucu size bakacak şekilde yatağınıza serip yorganınızın köşelerini nevresim köşelerine yerleştirebilirsiniz. Bu noktada karşıdan bir kişinin her iki köşeyi de tutması yorganın kaymasını engelleyecektir. Nevresiminizi yorganınız boyunca çektikten sonra, geçirme işinizi tamamlamış olacaksınız.


Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?