{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Hangi Renk Koltuğa Hangi Renk Kırlent Seçmeli?

Hangi Renk Koltuğa Hangi Renk Kırlent Seçmeli?

Hangi Renk Koltuğa Hangi Renk Kırlent Seçmeli?

Salonunuzun şık dekorasyonunu ön plana çıkarak en önemli aksesuarlardan birisi olan kırlentler, işlevleri nedeniyle de sık sık tercih edilir. Koltuklarınızın rengine ve modeline göre seçebileceğiniz kırlent renkleri, sonradan değiştirilebilir. Fakat elbette en ideal kombini yakalayabilmek için koltuklarınızın renkleriyle en uyumlu kırlentleri seçmek, uzun yıllar kullanılabilir bir dekorasyon sahibi olmak demektir. Peki hangi renk koltuğa hangi renk kırlent seçilir, gelin birlikte göz atalım. Günümüzde koltuk renkleri, çok zengin bir renk yelpazesine sahiptir. Fakat klasikleşmiş bazı koltuk renkleri üzerinden önerilerimizi sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Krem rengi koltuklar için en uygun renkler bordo, kahverengi, turuncu, lacivert, mavi ve kırmızıdır. Krem rengi koltuk takımınızın tüm koltukları aynı renkte ise, hareketlendirmek için kırlentlerinizi kullanabilirsiniz. Krem rengi veya beyaz zemin üzerine bordo çiçekli, turuncu çiçekli, kahverengi motifli veya kırmızı – mavi çiçekli kırlentleri tercih edebilirsiniz. Gri renkli koltuklara en uyumlu renkler siyah, beyaz, bordo, sarı renkleridir. Tüm bu renklerde düz kırlentler tercih edebileceğiniz gibi, bu renklerin tümünün yer aldığı desenleri kırlentleri de seçebilirsiniz. Her koşulda renk anlamında birbiriyle uyumlu ürünler elde edeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Mavi koltuklar, renk anlamında oldukça baskındır. Bu nedenle mavi koltukların berjerleri genellikle daha açık renklerden, beyaz veya krem renginden oluşur. Kırlentlerinizle tamamlayabileceğiniz uyumlu renkler mavi, lacivert, kırmızı, beyaz ve krem rengidir. Bu tarz kombinlerde düz renkler yerine daha çok farklı renklerden oluşan geometrik veya bitkisel motiflerin, hayvan figürlerinin yer aldığı kırlentler salonunuzu daha canlı ve sıcak gösterecektir. Kahve tonlarındaki koltuklar, kahverenginin yüzlerce farklı tonunun kullanılabildiği ev eşyalarıdır. Bu nedenle koyu kahve tonları için krem rengi, beyaz ve açık kahve renklerini; açık kahve tonları için ise bordo, krem rengi ve koyu kahve renklerinizi önerebiliriz. Koltuk renginizin içerisindeki kırmızı renk oranı yüksekse kızıl kahve, düşükse hardal sarısı renkleri de koltuklarınızda uyumlu olacaktır. Turkuaz, fuşya, koyu yeşil, bordo, mor ve tarçın gibi koltuklarınızı ön plana çıkaracak renkte mobilyalar seçtiyseniz en iyi önerimiz düz, zıt renkli kırlentleri tercih etmeniz olacaktır. Ana renklerden oluşan koltuklarda desenli ve çok renkli kırlentler koltuğu ön plana çıkarırken, spesifik renklerdeki koltuklarda bu etkiyi yaratabilmek için güçlü bir kontrast yaratılmalıdır. 


Kırlent Boyutu Ve Sayısı Neye Göre Seçilmeli? 

Uygun rengi seçtikten sonra gelen boyut ve sayı, kırlent seçiminde önemli bir yer tutar. Bu seçimi yaparken dikkate alınacak en önemli Koltuğunuzda sırtınızı yaslamak için minderler bulunuyorsa, kırlentlerinizi küçük ve az sayıda seçmeniz önerilir. Bu durum, salonunuzun veya oturma odanızın eşyaya boğulmuş hissi yaratmaması için çok önemlidir. Mindersiz bir koltuğa sahipseniz, üçlü koltuğunuz için 2 adet büyük, 2 adet küçük boyutlu kırlent seçebilirsiniz. Büyük boyutlu kırlentler koltuğunuzu ön plana çıkaracak küçükler ise bu kombini en iyi şekilde tamamlayacaktır. Toplamda sahip olacağınız dört kırlent, uygun bir biçimde yerleştirildiğinde salonunuzu oldukça zengin gösterecektir. Küçük bir salonda az sayıda koltuğunuz bulunuyorsa, kırlent sayınızı oturma yeri sayısına uygun seçmekte fayda görüyoruz. Her bir oturma yeri için birer kırlent, yerinde bir sayı tercihi olacaktır. Büyük bir salon ve çok sayıda koltuğa sahipseniz, oturma yeri başına iki adet orta boyutta kırlent tercih edebilirsiniz. 


Kırlent Nasıl Temizlenir? 

Kırlentlerinizi çıkarılabilir kılıflarda seçmediyseniz aklınızda çamaşır makinesinde yıkanıp yıkanamayacağına dair sorular belirecektir. Bu, tamamen seçtiğiniz ürüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Pamukla doldurulan kırlentler, kesinlikle çamaşır makinesinde yıkanmamalı, yüzeyleri silinerek havalandırmaya bırakılmalıdır. Elyaf dolguya sahip kırlentleriniz varsa, 20 veya 30 derecede çamaşır makinesinde, hassas programda kırlentlerinizi yıkayabilirsiniz. Sattın aldığınız mağaza, size kırlent temizliğini nasıl yapabileceğinize dair ipuçlarını paylaşmalıdır. Madame Coco’dan satın alacağınız tüm ürünlerde, temizlik bilgisini bulmanız mümkündür.



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?