{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Hangi Mum Kokusu Rahatlatır?

Hangi Mum Kokusu Rahatlatır?

Hangi Mum Kokusu Rahatlatır?

Kokulu mumlar, parfümler ve oda spreyleri gibi herkesin koku zevkine hitap edecek esanslar içerirler. Doğal kokular, çok yoğun olmamakla birlikte kokulu mumların içerisine konulduklarında, rahatlatıcı bir etki yaratır. Bu etki, mumun boyutuna ve yakıldığı süreye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Gelin birlikte, hangi mum kokusu rahatlatır sorusunun yanıtına göz atalım.

 • İyot, deniz temalı kokuların baş notasıdır. Bu koku, orman, deniz kokularının içerisinde yer alabilen doğal bir rahatlatıcıdır. 

• Lavanta, bahar aylarının zengin kokularını tek bir esansta birleştiren muhteşem bir çiçektir. Zihnin rahatlatılması, kasların gevşemesi için bu bahar kokusunun duyulması yeterli olacaktır. 

• Yasemin, günlük yaşamda dahi duyulduğunda herkesin yüzünde minik bir gülümseme oluşturan, doğrudan gevşeme üzerinde etkisi bulunan bir esansa sahiptir. 

• Bergamot, çayı ile daha çok bilinen bitkidir. Bergamot çayının kaslar ve zihin üzerindeki rahatlatıcı etkisi, bitkinin içerdiği esanslardan kaynaklanmaktadır ve kokulu mum içerisinde bergamot aroması bulunuyorsa gevşemenize yardımcı olacaktır. 




Kokulu Mumlar Meditasyonda Kullanılır Mı? 

Meditasyon, zihnin derinliklerine giden yolculuğun kapılarını açan, insan bedeninin zihniyle bütünleşik bir halde rahatlamasına yardımcı olan ve günümüzde sık sık başvurulan bir yöntemdir. Uygun ortam sağladığında yaşanan odaklanma sayesinde pek çok kişi, bu yöntemle sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir zihne sahip olma yolunda ilerleyebilmektedir. Huzurlu ve rahat bir ortamda yapılması gereken meditasyonların en büyük yardımcılarından birisi de kokulu mumlardır. Doğal esansa sahip mumlar, sizi kekik kokulu dağlardan çarşaf gibi göllere uzanan uçsuz bucaksız bir rotanın muhteşem güzelliği içerisine çekecek ve rahatlamanın zirvesine ulaşmanızı sağlayacaktır. 


Kokulu Mum Eridikten Sonra Da Koku Yayar Mı? 

Kokulu mumlar, parafinle birlikte içlerine yerleştirilen çeşitli esanslardan üretilir. Bu esanslar, donuk halde bulundukları mumun içerisinde, yandıkça açığa hoş koku notalarının çıkmasını sağlar. Parafin, eridikten sonra tekrar donarak eski haline gelebilen özel bir malzeme olması sebebiyle mumlar uzun süre kullanılabilseler de içerdikleri koku yağları, ilk yanıştan sonra tekrar aktif hale gelememektedir. Satın aldığınız haliyle ilk kullanımınızda yanarak açığa çıkan mumun kokusu, tekrar yakıldığında kaybolmuş olacaktır. Kokulu Mumlar Mumluk İçinde Koku Yayar Mı? Küçük veya büyük, fark etmeksizin her boyutta mumlar için tasarlanan çeşitli mumluklar bulunur. Fener gibi kapalı, delikli veya tamamen açık mumluklar, parafinin hem etrafı kirletmesini engeller hem de yeniden kullanılabilir olmasını sağlarlar. Fakat kapalı mumluklar, kokulu mumların işlevlerini yerine getirmesinin önünde engel teşkil ederler. Delikli veya tamamen açık mumluklar, mumun içerdiği esansın odanızın içerisine yayılmasına olanak tanıyacaktır. Madame Coco’dan satın alabileceğiniz Mumluk - Romantik Güvercin ve Romantique Mumluk – Beyaz mumlarınızın içerdiği tatlı ve doğal kokuların size ulaşmasını sağlayacak özel tasarım ürünlerdir.



Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?