{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

Granit Tava Sağlıklı Mı?

Granit Tava Sağlıklı Mı?

Granit Tava Sağlıklı Mı?

Granit taşı, oldukça dayanıklı bir malzemedir. Granit tencere ve tavalar, granit taşının eritilmesiyle ortaya çıkan granit malzeme ile kaplanırlar. Böylece doğada ham haliyle bulunabilen doğal bir taşın, mutfaklarınıza girişinin yolu açılmış olur. Granit tavalar, doğadan gelen bir malzemeyle kaplıdırlar bu nedenle insan sağlığı açısından diğer ürünlerle karşılaştırıldığında oldukça sağlıklıdırlar. Uzun yıllar tencere ve tavaları kullanım imkanı sunan granit malzeme, kaplama olmasından dolayı oldukça dikkat isteyen bir üründür. Çünkü granit kaplamanın altında genellikle alüminyum dolgu malzemesi bulunur. Yapılan testler ve araştırmalar sonucu, farklı malzemelerden üretilen tencere ve tavalarda pişen yemeklerin, tatlarında belirgin farklılıklar olduğu ortaya konmuştur. Granit gibi doğal bir malzeme ile üretilen tavalarda pişireceğiniz yemekler, elinizin lezzetine ek olarak doğanın size sunduğu cömertliğinin de tadını eklemenize olanak sağlayacaklardır. Sevdikleriniz ve sizin için uzun ömürlü bir yaşamın anahtarı elbette ki sağlıklı yiyeceklerden geçer. Bu nedenle eviniz için alacağınız yemek pişirme gereçlerinin sağlıklı olup olmadığını bilmek en doğal hakkınızdır. 


Gerçek Granit Nasıl Anlaşılır? 

Elinizdeki ürünün orijinal doğallığa sahip olup olmadığını anlayabilmenin çeşitli yolları vardır. Granit tava ve tencerelerde ise iki yöntem birden, tavanızın gerçekten granit olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır. 

1. Tavayı elinize alıp tartın Herhangi bir mağazadan alışveriş yapıyorsanız ve tercihiniz doğal bir üründen, granitten yana olacaksa tavayı elinize alıp tartabilirsiniz. Tavanın ağırlığı teflon ve çelik tavalara göre daha ağır olmalıdır. Bu ağırlığı hissediyorsanız, elinizdeki tava büyük ihtimalle granit kaplama bir yemek pişirme gerecidir. 

2. Tavanızın rengine odaklanın Granit taşı koyu gri, açık gri ve kahverengi tonlarındadır. Açık gri bir zemin üzerinde koyu gri ve kahverengi küçük oval lekeler görüyorsanız, bu renk granit taşının kendi rengi olduğu anlamına gelir. Ağırlığını ölçemeyeceğiniz internet alışverişlerinizde, renk kontrolü yapmak en iyi gerçek graniti anlama yöntemlerinden birisidir. Tavanız hem ağır hem de doğru renkteyse, güvenle kullanabileceğinizi söyleyebiliriz. Granit Tava Nasıl Temizlenir? Granit kaplama tava ve tencereler, ilk kullanımdan itibaren olmak üzere özenli bir bakım gerektirirler. İlk kez granit tavanızı veya tencerenizi kullanıyorsanız, kullanımdan önce izlemeniz gereken birkaç adım bulunur. Bunlardan ilki granit tavanızı, bulaşık süngeri ve deterjanı aracılığıyla her yerine değecek şekilde köpüklemeniz, durulamanız ve ardından kurulamanızdır. Kurulama esnasında herhangi bir yerde su kalmaması oldukça önemlidir. Granit tavanızı bir süre nemini atması için dinlendirdikten sonra, ilk kullanıma hazırlamak için tavanızın iç kısmını her yerine mutlaka değecek şekilde yağlamanız gerekmektedir. Bu yönergeler sonrasında tavanızı ocağınıza yerleştirerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yüksek ısı, granit tavaların kaplamasına herhangi bir zarar vermez. Bu nedenle ilk kullanımdan itibaren tavalarınızı bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Granit taşı, doğal yapısı gereği yapışmayı engellediği gibi leke oluşumunun da önüne geçer. Ne kadar yüksek ısıda yemek yapmış olursanız olun, granit tencere ve tavanızın tabanında veya kenarlarında herhangi bir yapışma veya yanık görmeniz mümkün değildir. Bu nedenle, dilerseniz tavanızı kolayca elde de yıkabilirsiniz. Bu, sizi kesinlikle zorlamayacaktır. Tencerede veya tavada yağ unutmanız durumunda, yüksek ısıda kalan granit malzeme üzerinde yanık lekesi oluşabilir. Elbette bu, çok uzun süre içerisinde herhangi bir sıvı bulunmadan ocak üstünde tutulmasıyla mümkündür. Bu tür durumlarda, yine doğal bir kaynak olan karbonat ve sirke yardımıyla granit tavanızın içindeki yanık lekesini kolayca temizlemeniz mümkündür.


Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?