{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "user": { "email": "" } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

French Press İle Bitki Çayı Nasıl Yapılır?

French Press İle Bitki Çayı Nasıl Yapılır?

French Press İle Bitki Çayı Nasıl Yapılır?

French Press, ince uzun cam veya ince plastik bir yapıya sahip demleme aparatıdır. İçerisine koyacağınız ve suyundan faydalanmak istediğiniz bitkileri veya kahve çekirdeklerini, demlenmesi için sıcak suya bırakarak French Press ile dilediğiniz demlemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Ihlamur, adaçayı, yeşil çay yaprakları, kekik gibi kurutulmuş bitkileri French Press içerisine koyun. İçerisine aldığı kadar sıcak su ekleyin. Süzgecin bulunduğu kapağı, çubuk en üstte olacak şekilde kapatın. En az 4 dakika bekleyin ve demleme çubuğunu yavaşça bastırın. Demlendiğini gördüğünüz çayınızı dilediğiniz bardağa boşaltın. French Press, size yavaş ve lezzetli bir demlenme olanağı sunar, böylece tüm bitki çayını tek seferde içmek durumunda kalmazsınız. Ihlamur ve adaçayı gibi demlendikçe daha lezzetli hale gelen çaylarda, bir yandan çayınız demlenirken bir yandan yavaş yavaş çayınızı yudumlamanız mümkündür. 


French Press İle Kahve Nasıl Demlenir? 

İşlenmiş filtre kahve çekirdeklerinizle mis gibi bir kahve demlemek için kahve makineniz olmasına gerek yok. Aynı lezzeti bulabileceğiniz muhteşem bir filtre kahve için French Press’inizi kullanabilirsiniz. Yaklaşık iki buçuk tatlı kaşığı işlenmiş kahve çekirdeklerinizi French Press içerisine yerleştirin 300 ml (Bir buçuk su bardağından biraz az) sıcak suyu French Press içerisine koyun Süzgecin yer aldığı kapağı kapatın, press çubuğunun en üstte olmasına dikkat edin Kahvenizin türüne göre 2 dakika ile 4 dakika arası demlenme süresi tanıyın Press çubuğunu yavaşça bastırın ve bardağınıza birkaç yudumluk kahve alın French Press ile demlenen kahveler içmeye devam etseniz de demlenebilir. Kahvenizi azar azar bardağınıza alarak tükettiğinizde, her bardağın daha lezzetli olduğuna tanık olacaksınız. Ayrıca filtre kahvenizin içimini yumuşatmak adına krema veya süt ekleyebilirsiniz. Ocakta, bir cezvede kaynatacağınız sütü yine azar azar bardağınıza ekleyebilir veya toz halindeki kahve kremanızı birkaç çay kaşığı halinde kahve fincanına dahil edebilirsiniz. 


French Press Ne İşe Yarar? 

Filtre kahve tüketmiyor veya kahvenizi kahve makinenizde demliyorsanız, bitki çaylarınızı özel süzgeçler içerisinde demlemeyi tercih ediyorsanız bir French Press’e ihtiyacınız olmadığını düşünebilirsiniz. Fakat çok işlevli bu aparatlar, mutfakta işinin kolaylaştıracak çok sayıda hizmet verebilirler. Gelin bir French Press’le nasıl harikalar yaratılabilir birlikte göz atalım Süt Köpürtme: Cappucino, latte gibi içecekleri tüketmeyi seviyorsanız sütünüzü doğrudan değil köpürterek kullanmak gerektiğini de biliyorsunuzdur. Süt, köpürtüldüğünde yumuşar ve daha az yoğun tanecikli bir yapıya bürünür. Bu da kahvenizin daha lezzetli olmasını sağlar. French Press’iniz içerisine yarım ölçü olacak şekilde sütünüzü koyarak, press çubuğunu yukarı aşağı hareket ettirip sütünüzün köpürmesini sağlayabilirsiniz. 


Aromalandırma: Eviniz içerisinde esans olarak kullanabileceğiniz aromalı yağlar yapabileceğinizi biliyor muydunuz? French Press içerisine bebe yağı, vücut yağı gibi aromalandırılabilir yağlardan dilediğiniz miktarlarda ekleyip içerisine lavanta, karanfil gibi seçeceğiniz yoğun kokulu bitkiler ekleyebilirsiniz. En az 1 saat, kurutulmuş veya canlı bitkilerin esansının yağa nüfuz etmesini bekledikten sonra press çubuğunuzu aşağı indirebilirsiniz. Evinizde bulunan küçük cam kaselere bu yağı ekleyebilir, dik yerleştireceğiniz bambu çubuklar ve yağ içerisine eklemek istediğiniz doğrudan esanslarla kendi oda kokunuzu hazırlayabilirsiniz. Söz konusu yağ aromalandırmak olduğunda French Press, salatalarınız veya yemekleriniz için tüketilebilecek zeytinyağı ve mısır özü, Ayçiçek yapı gibi gıda kullanımına uygun yağları da aromalandırmanıza yardımcı olur. Tarçın, kekik veya dilediğiniz aroma sağlayıcı bitkiyi kullanacağınız yağ ile birlikte French Press içerisine yerleştirdikten sonra en az 1 saat bekleyebilir ve yemekleriniz için eşsiz bir lezzet elde edebilirsiniz. Tanecik süzme: Portakal suyu sıktınız fakat posalardan kurtulmak istiyorsunuz, badem sütü hazırladınız fakat içerisindeki bademlerden arındırmak istiyorsunuz; işte tam bu noktada yardımınıza French Press yetişiyor. Süzmek ve taneciklerinden arındırmak istediğiniz tüm sıvıları French Press ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz. French Press İle Badem Sütü Nasıl Yapılır? Badem sütü veganlar için vazgeçilmez bir gıdadır. Farklı bir lezzet arayanlar için ise denenebilecek leziz bir süttür. Bir kabın içerisine 1 bardak çiğ badem ve 3 bardak su, çay kaşığının ucuyla tuz ve bir tatlı kaşığı bal koyun 1 gece beklettiğiniz bademlerin suyunu süzün ve blenderdan geçirin. Bu esnada yeniden 3 bardak su ekleyin, bademler su içerisinde eriyene dek blenderdan geçirmeye devam edin. Tanecikli beyaz bir renk alan suyu, French Press’le süzün. Lezzetli badem sütünüz hazır, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Sepeti Temizle

Tüm ürünleri kaldırmak istediğinize emin misiniz?